Solana, SOL
Solana

Solana gaat samenwerken met Shopify

Solana slaat de handen ineen met Shopify, één van de grootste e-commerce platforms ter wereld, om Solana Pay te integreren in het platform. De Solana Foundation, de ontwikkelaars achter Solana, zeggen in een aankondiging dat het protocol vanaf nu beschikbaar is als betaaloptie op Shopify.

Betalen met Solana?

Het is op dit moment nog niet mogelijk om te betalen met Solana. De eerste munt die meedoet aan de integratie van Solana Pay op Shopify is de USD Coin (USDC) stablecoin van Circle en Coinbase.

“Sommige mensen roepen dat de belangrijkste toepassing voor crypto nog niet is gebouwd, maar het gaat allemaal om betalingen. Iedereen zou hier op moeten springen”, aldus Josh Fried van de Solana Foundation tegenover TechCrunch.

Volgens Fried, die overigens niet de meest gelukkige achternaam heeft voor deze industrie (Bankman-Fried), is de blockchain van Solana perfect geschikt voor betalingen en zijn ze goedkoper en sneller dan het traditionele financiële systeem.

Snelheid is belangrijk

Voor betalingen (en zeker op het internet) is snelheid een belangrijk vereiste. “Je hebt snelheid nodig op de verkooppunten. Niemand wil op een website blijven zitten en wachten op het doorkomen van een transactie. In een winkel zou dat al helemaal een drama zijn. Stel je voor dat je drie minuten moet wachten op het doorkomen van een betaling”, aldus Fried.

Nu gaat Solana Pay dus samenwerken met Shopify en dat is voor de industrie een behoorlijk grote samenwerking. Shopify is wereldwijd echt een gigantische naam op het internet.

Wat dat betreft zou dit Solana in theorie vooruit kunnen helpen. Al is het nog maar de vraag wie er straks met de stablecoins van Circle gaan betalen via Shopify. Uiteindelijk kiezen mensen voor gemak en daar blinken de traditionele systemen nog altijd in uit.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano