Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Solana kan Ethereum verslaan om ‘het Visa te worden’ van de crypto

Het rapport vergelijkt het activum ook met het beveiligingsgerichte Ethereum (ETH) en deFi nieuwkomer Avalanche.


Vergelijking Solana met grootste creditcardnetwerk

Bank of America gaf misschien wel de hoogste lof die een grote Amerikaanse bank een cryptocurrency kan toedichten. Het vergeleek Solana het met ’s werelds grootste creditcardnetwerk.

“Solana zou het Visa van het ecosysteem van digitale activa kunnen worden.”

Dit schreef Bank of America global crypto and digital asset strateeg Alkesh Shah in een dinsdag gepubliceerde research note. Hij haalde de meer dan 400 gedecentraliseerde applicaties op het netwerk van Solana (SOL) aan. Zij hosten alles: van peer-to-peer uitwisselingen tot NFT-marktplaatsen.

Ethereum, ondertussen, zou de blockchain kunnen worden voor “high-value transacties en identiteit, opslag en supply chain use cases,” schreef hij.

Crypto-veteranen hebben de transacties per seconde (TPS) die mogelijk zijn op blockchains lang vergeleken met de transacties die worden uitgevoerd op creditcardnetwerken. Visa zegt dat het theoretisch minstens 24.000 TPS kan verwerken, maar gemiddeld zo’n 1.700. De TPS waarover het vaakst wordt gesproken voor Ethereum is 15. Dat is niet veel, gezien de eisen van gedecentraliseerde applicaties die constant “on-chain” zijn. Met beperkte plekken, worden transactiekosten op het netwerk meestal gemeten in dubbele cijfers – in dollars ($)

Hoewel er veel projecten zijn die proberen de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum op te lossen – inclusief via sidechains op Polygon en rollups op Arbitrum – zal de congestie waarschijnlijk niet significant verminderen tot de volledige uitrol van Ethereum 2.0. Ethereum-bedenker Vitalik Buterin betoogde in juni 2020 dat het geüpgrade netwerk naar 100.000 TPS zou kunnen gaan.


Wil jij Solana verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Opening voor andere netwerken

Solana blaast Ethereum en Visa beide uit het water volgens de eigen schattingen, met een theoretische limiet van 65.000 TPS. Maar BofA’s vergelijking is niet helemaal vleiend. Shah zei het volgende in een verwijzing naar een netwerkstoring in september en verschillende kleinere problemen:

“Solana geeft voorrang aan schaalbaarheid, maar een relatief minder gedecentraliseerde en veilige blockchain heeft nadelen, geïllustreerd door verschillende problemen met netwerkprestaties sinds de start.”

Dat geeft andere netwerken een opening. Shah noemde niet alleen een geüpgraded Ethereum netwerk maar ook Avalanche, argumenterend dat de “pogingen van de laatste om een middenweg te vinden” tussen Ethereum-niveau veiligheid en Solana-niveau snelheid het de beste blockchain zou kunnen maken voor gedecentraliseerde financiën en ondernemingen.

Desalniettemin was Shah voorzichtig om op te merken dat er niet één blockchain hoeft te zijn (buiten Bitcoin) om ze allemaal te overtreffen; elke blockchain kan het beste werken voor verschillende use cases. Wat Solana betreft, merkte hij op:

“Het vermogen om hoge doorvoer, lage kosten en gebruiksgemak te bieden creëert een blockchain die geoptimaliseerd is voor gebruik door consumenten, zoals microbetalingen, DeFi, NFT’s, gedecentraliseerde netwerken (Web3) en gaming.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten