Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Solana nadert $300 nu Grayscale eenn SOL-trust lanceert

Het grootste crypto fonds ter wereld, Grayscale, heeft aangekondigd dat het Solana toe zal voegen aan zijn aanbod. Dit is zeer positief voor SOL en dat is terug te zien aan de koersstijging. Sommigen verwachten dan ook dat het niet lang meer zal duren totdat 1 Solana token $300 waard zal zijn.


Gaat de Solana prijs spoedig de $300 bereiken?

Grayscale heeft onlangs aangekondigd de Solana (SOL) token toe te voegen aan zijn aanbod. Dit zal het doen door een Solana Trust te lanceren.

Na de aankondiging van Grayscale steeg de SOL prijs tot $217. Nu, een paar dagen later ligt de prijs al rond de $227. Op de onderstaande grafiek is mooi te zien dat SOL prachtig gebounced is op een oplopende trendlijn. Deze trendlijn wordt dan ook gezien als een sterke ondersteuning.

Op dit moment lijkt de grootste weerstand te liggen rond de $260 wat het hoogste punt ooit is van Solana. Als dit niveau doorbroken wordt lijkt de kans groot dat de SOL prijs spoedig richting de $300 zal stijgen.


Aanhoudend enthousiasme voor Solana

Het besluit van Grayscale om Solana aan zijn portfolio toe te voegen, zorgt ervoor dat institutionele beleggers meer geld zullen gaan investeren in de altcoin.

Dat Grayscale het project toevoegt komt voornamelijk door de ongelooflijke groei van Solana als blockchain-project in 2021. Het layer 1-protocol kwam naar voren als een rivaal van het andere smart contractplatform, Ethereum. Solana is namelijk veel sneller enn goedkoper als het Ethereum netwerk.

Solana blockchain-prestaties tegenover anderen – Bron: Reddit

Het ecosysteem van Solana trok meer dan 500 projecten aan. Dit waren voornamelijk DeFi, NFT en Web 3.0 projecten, met 1,2 miljoen actieve gebruikers op het netwerk. Één daarvan is Serum, een gedecentraliseerde derivatenbeurs die wordt ondersteund door FTX. Als gevolg hiervan steeg de Solana prijs explosief. De munt is in een jaar tijd namelijk met 10.700% gestegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten