Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Solana prijs crasht door netwerkstoring

Het Solana netwerk is voor bijna 11 uur lang offline geweest en dat heeft de SOL prijs geen goed gedaan. Alle problemen lijken nu weer opgelost, maar wat is er precies gebeurd?


De problemen van Solana zorgen voor een koersval

Het netwerk is uren lang gestopt met het produceren van blokken. Solana Labs en validators hebben samengewerkt om het netwerk te herstarten. Zo kon het netwerk het valideren van transacties weer hervatten.

Volgens het Solana Twitter account komt de uitval van Solana door een stortvloed aan transacties die door bots zijn verzonden, met maar liefst 400.000 transacties per seconde. Dat kon het netwerk niet aan waardoor het geheugen van sommige nodes overstroomde en zorgde dat ze werden afgesloten.

De CEO van Solana Labs, genaamd Anatoly Yakovenko, tweette dat de stortvloed aan transacties naar het op Solana gebaseerde DeFi protocol Raydium werd gestuurd.

De uitval van het netwerk en de daaruit voortvloeiende prijsactie markeren een onverwachte stop van Solana’s recente opwaartse momentum. De SOL prijs bereikte op 9 september een ATH van $216, maar is vannacht door de problemen, gedaald tot een dieptepunt van $140.

SOL 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

De herstart van het Solana netwerk

Gelukkig kunnen we deze ochtend melden dat ontwikkelaars erin zijn geslaagd de problemen op te lossen waardoor het netwerk weer online is. Solana liet ook weten dat de Dapps, block explorers en het ondersteunende systeem binnen enkele uren weer online zullen zijn en dat de volledige functionaliteit zal worden hersteld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten