Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws, Solana Nieuws

Solana schiet omhoog naar All Time High van $194

Solana (SOL) is opnieuw één van de best presterende cryptomunten. De altcoin heeft vandaag namelijk opnieuw zijn ATH doorbroken vanwege een koersstijging van 30 procent. Ook de FTX token presteert uitermate goed met een prijsstijging van 15%.


Solana bereikt opnieuw een ATH

De marktkapitalisatie van Solana ligt nu zelfs boven de $55 miljard, waardoor het DOGE in heeft gehaald en nu op plek 7 staat van meest waardevolle crypto projecten.

Rond 8 uur ’s ochtends bereikte Solana zijn huidige All Time High van $194. Sindsdien is de koers redelijk stabiel gebleven. De prijs ligt op het moment van schrijven rond de $190. De prijsstijging van Solana wordt door sommigen ‘bizar’ genoemd en dat is niet zo gek. De munt heeft in een week tijd namelijk een winst van bijna 60 procent geboekt.

Solana 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

De reden van de Solana prijsstijging

Dat de Solana prijs stijgt is niet zonder reden. Het is namelijk één van de snelste blockchains ter wereld. Het kan 50.000 transacties per seconde verwerken tegen een fractie van de transactiekosten van Ethereum.

Daar komt nu ook nog eens bij dat de populaire FTX exchange een NFT-marktplaats heeft ontwikkeld die cross-chain handel tussen Etehreum en Solana mogelijk maakt. 

Nikolaos Panigirtzoglou, algemeen directeur van JPMorgan, op:

“De rally van augustus in NFT’s en de toename van gedecentraliseerde financiële activiteiten hebben niet alleen ethereum geholpen, maar ook altcoins die smart contracten ondersteunen, zoals Solana, Binance Coin en straks Cardano,”

Aangezien de Solana prijsstijging grotendeels veroorzaakt wordt door de inspanningen van FTX exchange, is het niet zo gek dat ook de FTX token de afgelopen week flink in prijs is gestegen. In 1 week tijd is de FTT token namelijk met meer dan 66% gestegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten