Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Solana stijgt 10% en haalt Ripple in

Een aantal nieuwe projecten op het Solana netwerk, met name op het gebied van DeFi en DAO’s, hebben ervoor gezorgd dat de SOL prijs weer aan het stijgen is.


Solana is slechts enkele dollars verwijderd van zijn All Time High

De Solana prijs is vandaag met 10 procent gestegen is heeft daarmee de Ripple (XRP) ingehaald als 6e grootste token. 1 SOL token wordt momenteel verhandeld voor een prijs van $206. Dat betekent dat de prijs in een week tijd met meer dan 30% is gestegen.

Vanochtend steeg de prijs zelfs even tot een hoogtepunt van $212,29. Dat is slechts $4 verwijderd van zijn All Time High

SOL weekgrafiek – Bron: Tradingview

Wat gebeurd er op het Solana netwerk?

Op donderdag bedroeg de Total Value Locked (TVL) DeFi-protocollen op de Solana blockchain meer dan $12,7 miljard. De totale waarde die vast zit in deze protocollen is een nuttige indicator van de groei van DeFi in het algemeen en op specifieke blockchains. Volgens DeFiLlama heeft de TVL in Solana vandaag zelfs de $13,5 miljard overschreden. Het groeiende kapitaal is dus een teken dat het netwerk steeds meer wordt gebruikt.

Op vrijdag kondigde Solana ook de bèta-lancering aan van “Squads”. Dat is een tool om mensen te helpen bij het vormen van gedecentraliseerde autonome organisaties of “DAO’s” op het netwerk. Het mainnet en devnet van deze nieuwe tool zal naar verwachting op 9 november live gaan.

DAO’s bootsen de structuur na van door aandeelhouders geleide organisaties door zelfafdwingende smartcontracten en de democratische stem van zijn leden. Ze worden vaak gebruikt om kapitaal aan te trekken en te coördineren en om governanceprotocollen te structureren.

Na al deze updates is Solana’s marktkapitalisatie nog slechts $8 miljard verwijderd van zijn grote concurrent: Cardano.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten