Solana
Solana

Solana stijgt 15% nu Pantera een deel van FTX’s SOL wil kopen

FTX heeft nog steeds 41 miljoen Solana. Tegen de huidige prijzen zou dat betekenen dat hun voorraad ongeveer 5,8 miljard dollar waard is. Daar wil het bedrijf Pantera Capital een deel van kopen.

Pantera Capital zet in op lange termijn met Solana plan

Pantera Capital, een toonaangevende crypto-onderneming die voor 5,2 miljard dollar aan activa beheert, is begonnen met het werven van fondsen om voor 250 miljoen dollar aan Solana (SOL)-tokens uit de voorraad van FTX te kopen.

Pantera hoopt deze tokens tegen een flinke korting te kunnen kopen. Ze mikken op een prijs die 39% lager ligt dan de gemiddelde prijs van SOL over 30 dagen, ofwel $59,95 per token. Maar aan de deal zou een belangrijke voorwaarde verbonden zijn: Pantera zou bereid moeten zijn om de tokens tot vier jaar na de verkoop vast te houden.

De strategie werd uit de doeken gedaan in marketingmateriaal voor een Pantera Solana Fonds dat in februari naar potentiële investeerders werd gestuurd en vervolgens met Bloomberg werd gedeeld.

De val van FTX

FTX viel in november 2022 om, toen zowel zij als zusteronderneming Alameda Research in een ernstige liquiditeitscrisis terechtkwamen. FTX had geld uitgeleend aan Alameda Research. Een ultieme poging om het bedrijf aan Binance te verkopen mislukte toen Binance zich terugtrok, waarna FTX onder Hoofdstuk 11 faillissementsbescherming aanvroeg en oprichter Sam Bankman-Fried zijn functie neerlegde.

In september kreeg de boedel van FTX groen licht van een faillissementsrechtbank om te beginnen met de verkoop van $3,4 miljard aan Bitcoin, Ethereum en Solana, met de kanttekening dat er wekelijks niet meer dan $100 miljoen verkocht mocht worden.

Volgens een marketingdocument dat Bloomberg onder ogen kreeg, schat Pantera dat FTX nog minstens 41 miljoen SOL in bezit heeft. Met de huidige marktprijzen zou dit betekenen dat FTX nog steeds voor ongeveer $5,8 miljard aan SOL bezit.

Als deze schattingen juist zijn, heeft FTX nog steeds zo’n 7% van de totale voorraad Solana-tokens en ongeveer 9% van de tokens die momenteel in omloop zijn in handen.

Tot dusver lijkt deze ontwikkeling positief ontvangen te worden binnen de Solana-gemeenschap.

Solana’s spectaculaire herstel

SOL heeft een enorme opwaartse beweging doorgemaakt sinds FTX faillissement aanvroeg. Destijds werd het verhandeld voor $17,84 en zakte het voor het einde van 2022 onder de $10. Maar op het moment van schrijven heeft SOL een 2-jaar hoogtepunt bereikt van $147 en is het de afgelopen dag met 15% gestegen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Solana of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten