Solana, SOL
Solana

Solana trekt de helft van de wereldwijde blockchain-aandacht

Een van de crypto projecten die maar blijft verbazen is Solana (SOL). Het project steeg gedurende de meme coin gekte tot een 2-jaarlijkse piek van meer dan $208.

Volgens de crypto-website Coingecko is de populariteit van Solana zo groot dat bijna 50% van de wereldwijde interesse in blockchain-activiteiten gerelateerd is aan Solana.

De razendsnelle groei van Solana

Ook als we naar de gegevens van DefiLlama kijken, is de toenemende interesse duidelijk te zien op de Solana blockchain. Deze toegenomen aandacht wordt benadrukt door een indrukwekkende bijna 80% stijging in de Totale Vergrendelde Waarde (TVL) van gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen op het netwerk binnen slechts één maand.

Deze toename heeft de TVL naar het hoogste punt in twee jaar gedreven, wat een cruciaal keerpunt voor het Solana-netwerk signaleert.

Daarnaast ervaart het Solana-netwerk een opmerkelijke toename in het dagelijkse handelsvolume van DeFi-protocollen, met een explosieve groei van 125% en een recordhoogte van bijna $3.7 miljard. Tegelijkertijd heeft het netwerk een nieuw hoogtepunt bereikt in de dagelijkse totale transactiekosten, met een verbluffende fee-inkomst van $3.61 miljoen.

Op weg naar een $1 biljoen marktkapitalisatie?

Joe McCann, CEO van het crypto hedgefonds Asymmetric, heeft onlangs zijn optimisme over Solana uitgesproken, door te voorspellen dat de marktkapitalisatie ervan zou kunnen oplopen tot wel $1 biljoen. Tot nu toe heeft alleen Bitcoin (BTC) deze financiële mijlpaal bereikt.

McCanns vertrouwen in Solana is gebaseerd op zijn overtuiging dat het platform een superieure keuze is voor retailgebruikers in vergelijking met Ethereum. Hij wijst op de snelle en kostenefficiënte transacties, evenals de gebruiksvriendelijkheid als kernvoordelen. Tegelijkertijd bekritiseert hij Ethereum vanwege de hoge kosten en langzame verwerkingstijden op de basisketen, naast de complexiteit en de minder toegankelijke gebruikerservaring van de vele Layer-2-oplossingen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Solana of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 10 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden