Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Solana Ventures, Lightspeed Venture Partners en FTX lanceren gamingfonds van $100 miljoen

Een aantal grote venture-ondernemingen van blockchain hebben gezamenlijk een nieuw investeringsfonds voor Web 3-gaming geleid, ook bekend als ‘GameFi’. Dit opent mogelijk de deur naar een zeer lucratieve industrie waarin cryptocurrency en blockchain samensmelten met de traditionele gamingsector.


GameFi-ecosysteemfonds t.w.v. $100 miljoen

Zo hebben bovengenoemde namen gezamenlijk een GameFi-ecosysteemfonds opgericht ter waarde van $100 (€86,67) miljoen. Het fonds zal worden ingezet om te investeren in gamestudio’s, technologiebedrijven en andere projecten ‘op het snijvlak van blockchain en gaming’.

Volgens een vertegenwoordiger van Lightspeed Ventures Partners, zou de gaming-industrie een enorme kans bieden om “de volgende miljard gebruikers aar Web 3 te brengen.” Dit wordt momenteel gezien als een breed concept dat verwijst naar een meer gedecentraliseerd internet.

Naar verluidt heeft Lightspeed al ruim $300 miljoen geïnvesteerd in zogenoemde ‘late-stage’ gaming- en cryptocurrency-bedrijven, waaronder Epic Games, Wintermute, FTX en Offchain Labs. Dit zijn bedrijven die al veel verder in de ontwikkelingsfase zitten dan bijvoorbeeld start-ups, wat op zijn beurt voor minder risico kan zorgen.


Gamingmarkt groeit nog enorm in komende jaren

Alhoewel de schattingen erg verschillen van elkaar, zou de wereldwijde gamingmarkt naar verluidt ruim $100 miljard aan jaarlijkse inkomsten genereren. Verwacht wordt dat dit bedrag in de komende 2 jaar stijgt naar ten minste $200 miljard. Dit blijkt uit nieuwe data afkomstig van de gaminggegevensprovider Newzoo.Blockchain-technologie en cryptocurrency versmelten steeds meer met het gamelandschap, waardoor nieuwe gebruikerservaringen en vormen van inkomsten ontstaan. Dit heeft tot GameFi geleid, een brede term die de financialisering van gaming via DeFi en niet-vervangbare tokens (nft’s) beschrijft.

GameFi wint ook aan populariteit als een concept binnen de zogenaamde ‘metaverse’. Deze metaverse beschrijft een futuristische versie van het internet, die onder andere uit virtual reality, sociale media en andere bedrijven bestaat. Diverse investeringsfondsen hebben inmiddels al kapitaal aan deze opkomende branche toegewezen. Hieronder vallen onder andere Sanctor Capital dat onlangs $20 miljoen heeft opgehaald, en Huobi Group dat een fonds van $10 miljoen heeft gelanceerd. Het is nog niet precies bekend waar de gamingfondsen hun volgende investeringen in gaan doen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten