Crypto miner
Bitcoin

Solo Bitcoin miner verdient bijna $200.000 met zeldzame individuele blokvalidatie

Stel je voor: je bent een solo Bitcoin (BTC) miner en verdient bijna $200.000. Dit overkwam een tot nu toe onbekende miner die in zijn eentje een blok valideerde en daarmee de volledige beloning van 3.125 BTC opstreek. Het succesvol solo minen van Bitcoins is een uiterst zeldzaam fenomeen.

Normaal gesproken bundelen miners hun krachten in zogenaamde pools om hun kansen op het winnen van BTC te verhogen. Door deel uit te maken van een pool wordt rekenkracht gecombineerd, wat de kans vergroot om de blokbeloning te verdienen. Wanneer een miningpool een blok succesvol valideert, ontvangt de hele groep 3.125 BTC, die vervolgens verdeeld wordt onder alle deelnemers. Daarbij neemt de beheerder van de pool doorgaans een kleine vergoeding.

Als solo miner kun je de volledige beloning van 3.125 BTC zelf behouden, wat bijna $200.000 waard kan zijn, afhankelijk van de huidige Bitcoin koers. De kans om dit te bereiken is echter zeer klein, omdat je rekenkracht veel lager is dan die van de grote concurrerende miningpools.

In het geval van de gelukkige solo miner was zijn hash rate, een maatstaf voor rekenkracht, slechts 0,02% van het totaal. Dit betekent dat het jaren kan duren voordat een solo miner een blokbeloning wint. Het is slechts de 282ste keer dat een solo miner de Bitcoin blokbeloning succesvol heeft weten te verkrijgen in de 14 jaar dat Bitcoin bestaat.

Solo Bitcoin minen wordt steeds moeilijker

Het wordt voor solo miners steeds moeilijker om Bitcoins te minen, als gevolg van de voortdurend stijgende hash rate. Dit betekent dat er steeds meer miners hun rekenkracht inzetten om te concurreren voor een BTC beloning. In de afgelopen 12 maanden is de hash rate met maar liefst 90% gestegen. Deze toename maakt het succesvol minen van een blokbeloning van 3.125 BTC door een solo miner des te uitzonderlijker.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten