Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Sotheby’s accepteert Ethereum-biedingen voor Banksy-veilingen

Twee fysieke Banksy-stukken zal volgende week te koop worden aangeboden. Voor het eerst zal Sotheby’s biedingen in ETH-tokens aannemen.


“Love is in the Air” en “Trolley Hunters” worden geveild

Het internationale veilinghuis Sotheby’s heeft onlangs zijn ‘Metaverse online NFT-marktplaats’ gelanceerd, die tijdens de eerste veiling een miljoenenomzet opleverde. Nu laat het veilinghuis weten crypto-betalingen te accepteren tijdens de veilingen.

Vandaag heeft Sotheby’s aangekondigd dat het live Ethereum-biedingen accepteert voor de veiling van volgende week. Tijdens de veiling worden twee kunstwerken van de straatartiest Banksy geveild. Beide zijn fysieke stukken, dus geen NFT’s of digitale composities.

Het veilinghuis zal de kunstwerken genaamd “Love is in the Air” en “Trolley Hunters” aanbieden tijdens een live veiling op 18 november in New York. In dit geval zal veilingmeester Oliver Barker ook biedingen in ETH accepteren. De uiteindelijke hamerprijs kan volgens Sotheby’s worden betaald in ETH, Bitcoin, de USD Coin (USDC) stablecoin of fiat-valuta.


Alleen Banksy-veilingen hebben ETH-biedingen

“Trolley Hunters”, een schilderij waarop een drietal prehistorische jagers is afgebeeld die op een groep winkelwagentjes jaagt, wordt geschat op tussen de $5 miljoen en $7 miljoen aan ETH-tokens.

Het andere kunstwerk, “Love is in the Air” (genummerd 13/15), laat een demonstrant laat zien die op het punt staat een boeket bloemen te gooien. Het stuk heeft een geschatte waarde van $4-6 miljoen, maar dat kan ook flink hoger uitvallen. De vorige versie van mei werd geschat op $3-5 miljoen, maar werd uiteindelijk verkocht voor $12,9 miljoen.

Beide Banksy-stukken maken deel uit van de “The Now Evening Auction“. Deze bevat ook kunstwerken van onder meer Mark Bradford en Yoshitomo Nara. Alleen de Banksy-veilingen zijn echter ingesteld op live bieden in ETH.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten