Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

SpaceX heeft Bitcoin gekocht & Tesla kan BTC weer gaan accepteren

Tijdens een online conferentie genaamd ‘The B Word’ zei Elon Musk dat zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft geïnvesteerd in Bitcoin.


SpaceX bezit Bitcoin

“Ik bezit Bitcoin, Tesla bezit Bitcoin, SpaceX bezit Bitcoin”, zei hij. Ook vertelde hij dat hij persoonlijk ook Ethereum en Dogecoin bezit. Hij maakte de bedragen die hij of zijn bedrijven hebben geïnvesteerd niet bekend, maar zei wel dat hij aanzienlijk meer Bitcoin bezit dan Dogecoin of Ethereum.

De conferentie genaamd ‘The B Word’, werd georganiseerd door de Crypto Council for Innovation. Musk sprak tijdens het tweede panel van de dag genaamd ‘Bitcoin as a Tool for Economic Empowerment’. Dit deed hij samen met Cathie Wood, de CEO van ARK invest en Jack Doresey, de CEO van Twitter en Square.

Hoeveel BTC SpaceX nou precies bezit weten we dus nog niet, maar Musk’s andere bedrijf, Tesla, kocht eerder dit jaar voor $1,5 miljard aan BTC. Dat leidde tot een enorme prijsstijging.

Aan die rally kwam abrupt een einde nadat Tesla stopte met het accepteren van Bitcoin-betalingen vanwege milieuproblemen, maar tijdens de conferentie suggereerde de tech-miljardair dat Tesla op het punt stond de cryptocurrency opnieuw te accepteren na veelbelovende tekenen nam het percentage hernieuwbare energie dat voor de mijnbouw wordt gebruikt toe.

Musk verklaarde dat er “een positieve trend lijkt te zijn” in het gebruik van hernieuwbare energie voor BTC-mining, daarbij verwijzend naar de recente sluiting van kolengestookte mijnbouwinstallaties in China.

“Ik wil wat meer onderzoek doen om te bevestigen dat het percentage van het gebruik van hernieuwbare energie hoogstwaarschijnlijk op of boven de 50% ligt en dat er een trend is om dat te verhogen. Als dat zo is, zal Tesla de acceptatie van Bitcoin hervatten’, zei hij.

Hieronder is trouwens het shirt te zien die Elon Musk droeg tijdens de conferentie. Hij lijkt weer helemaal fan van de digitale munt.


Musk ook fan van DeFi

Musk zei ook dat hij “een fan is van” gedecentraliseerde financiën (DeFi). De meeste protocollen en exchanges onder de noemer gedecentraliseerde financiën zijn gebouwd op het Ethereum-netwerk en Musk vertelt dat dat een logische keuze is.

Musk onthulde ook dat hij iets te winnen heeft bij het promoten van Bitcoin, aangezien hij persoonlijk heeft geïnvesteerd: “Als de prijs van Bitcoin daalt, verlies ik geld. Ik zou de koers kunnen pumpen, maar ik dump niet,” zei hij.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten