Huobi Global
Exchange,

Spotmarktaandeel van Huobi springt naar hoogste punt in 2 jaar tijd

In de maand augustus registreerde de populaire crypto-exchange Huobi een opmerkelijke toename in het handelsvolume op de spotmarkt.

Deze stijging deed zich voor te midden van afnemende bezorgdheid omtrent de reserves van de Tether (USDT) stablecoin, wat de interesse van handelaren en investeerders stimuleerde.

Indrukwekkend spothandelsvolume behaald

De crypto-exchange, geregistreerd op de Seychellen, behaalde aan het einde van de afgelopen 30 dagen een indrukwekkend spothandelsvolume van $25,8 miljard, zoals blijkt uit gegevens van CCData. Hiermee verstevigde het zijn positie als de op één na grootste speler in deze categorie.

Bovendien klom het marktaandeel van Huobi op de spotmarkt naar 6,3%, wat het hoogste niveau is sinds oktober 2021. Deze ontwikkeling brengt de beurs nu op de tweede plaats, net achter Binance, met een dagelijks handelsvolume van $875 miljoen, in vergelijking met de leidende $2,83 miljard, volgens gegevens van Coinranking.

Het toenemende handelsvolume op Huobi komt op een moment dat aanhoudende zorgen over de USDT-reserves op het platform de kop opsteken, zo meldt CCData.

De Reserves van Huobi

Recente rapporten hebben aangetoond dat de reserves van Huobi in augustus in korte tijd met maar liefst 34% zijn afgenomen, wat de nodige scepsis heeft veroorzaakt in de cryptogemeenschap.

Eerder deze maand meldden lokale Chinese media de arrestatie van ten minste 3 leidinggevenden van Huobi, wat de speculatie op de markt verder deed oplaaien.

Desalniettemin heeft een woordvoerder van Huobi later de beschuldigingen ontkend en deze aangeduid als ‘FUD’ (Fear, Uncertainty, and Doubt).

Volgens DefiLlama daalde het saldo van USDT op Huobi tussen 1 en 7 augustus met $150 miljoen tot $2,86 miljard, op het hoogtepunt van deze bezorgdheden. Ondanks een stijging halverwege augustus, sloot dit cijfer de maand ongeveer 1% lager af dan op 7 augustus, op $2,83 miljard, zoals blijkt uit beschikbare gegevens.

Alhoewel het bedrijf herhaaldelijk elke vorm van wangedrag heeft ontkend, heeft het in het verleden ook gewezen op inconsistenties in de gegevens gepresenteerd door DefiLlama.

CryptoQuant-gegevens, die de op Ethereum gebaseerde USDT-reserves van Huobi Global analyseren, tonen aan dat dit cijfer tussen 6 en 30 augustus met 73% is gestegen en de maand afsloot op een totaal van $91,6 miljoen.

Een woordvoerder van de beurs verklaarde destijds dat de meest nauwkeurige gegevens mogelijk afkomstig waren van Nansen en voegde eraan toe dat ze samenwerkten met DefiLlama om eventuele fouten te corrigeren.

Tron-CEO Justin Sun, tevens lid van de wereldwijde adviesraad van Huobi, riep eerder vorige maand in een bericht op X, voorheen Twitter, de gemeenschap op om de FUD te negeren.

Exchange nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?