Bitcoin

Square-aandelen dalen 6% vanwege rebranding naar ‘Block’

De nieuwste rebranding naar Block heeft geleid tot discussies over de diepere stap van het bedrijf in de crypto-industrie en heeft investeerders onrustig gemaakt.


Square wordt ‘Block’

De aandelen van het betalingsbedrijf Square zijn gedaald sinds de rebranding van naar Block. Kort voordat het nieuws bekend werd lag de prijs van het aandeel op $207,36. Nu wordt het echter verhandeld op $192,15, wat neerkomt op 6,3%.

De verandering van de naam, samen met het feit dat het betalingsbedrijf waarschijnlijk een extra stap richting de crypto wereld zal maken, lijkt investeerders te hebben afgeschrikt.

De connectie met crypto komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De naamsverandering naar ‘Block’ lijkt namelijk te zinspelen op de term blockchain. Dit is de technologie die het grootste deel van de industrie ondersteunt. Jack Dorsey, voorheen CEO van Square en nu CEO van Block, schreef:

“De naam heeft veel bijbehorende betekenissen voor het bedrijf. Bouwstenen, buurtblokken en hun lokale bedrijven, gemeenschappen die samenkomen, een blockchain, een ‘block’ code en obstakels om te overwinnen”. 

https://twitter.com/blocks/status/1466154290137894912?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1466154290137894912%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F87425%2Fsquare-stock-drops-6-amid-rebrand-renewed-crypto-focus

Block en Bitcoin

Naast blockchain-technologie is Dorsey ook een uitgesproken voorstander van de Bitcoin. Hij heeft deze belangenbehartiging aan het werk gezet bij het bedrijf door middel van verschillende initiatieven. Zo heeft het bedrijf plannen om een gedecentraliseerde exchange (DEX) te bouwen. Ook wil het Bitcoin-miningmachines ontwikkelen . 

En zelfs vóór deze inspanningen heeft de Cash-app van het bedrijf gebruikers al enige tijd Bitcoin laten kopen en verkopen. De service harkt ook een aardige cent binnen en verdient Block $1,81 miljard aan inkomsten. 

En nu Dorsey zijn functie als CEO van Twitter neerlegt, hebben velen gespeculeerd dat hij meer tijd in de cryptowereld zal doorbrengen. De eerste rapporten gaven zelfs aan dat Dorsey “minder dan 10% van zijn tijd op Twitter had doorgebracht”.

Hoewel crypto-enthousiastelingen opgewonden zijn over het nieuws, lijkt het erop dat veel SQ-houders veel minder enthousiast zijn over het potentieel van Block.

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’