SquareEnix
Blockchain

Square Enix investeert in blockchain, AI en cloudtechnologie voor toekomstige groei

Het Japanse multimedia-entertainmentbedrijf Square Enix, bekend van de populaire Final Fantasy-videogamefranchise, heeft aangekondigd dat het in 2024 aanzienlijk zal investeren in drie futuristische technologiegebieden: blockchain-entertainment en Web3, kunstmatige intelligentie (AI) en cloudtechnologie. Deze stap komt als onderdeel van een strategische herstructurering en optimalisatie van middelen.

Activiteiten van Square Enix uitbreiden

Het doel van deze investeringen is om de activiteiten van Square Enix uit te breiden en te diversifiëren, met een focus op de nieuwste technologieën. Door zich te richten op blockchain-entertainment en Web3, beoogt het bedrijf te profiteren van de toenemende belangstelling voor gedecentraliseerde platforms en digitale activa. Dit zal hen in staat stellen om te innoveren in de manier waarop content wordt gecreëerd en gedeeld.

Investeringen in AI en cloudtechnologieën zullen naar verwachting de spelervaring verbeteren en de ontwikkeling van vernieuwende producten vergemakkelijken. Square Enix benadrukt het belang van generatieve AI in hun toekomstige projecten, waarbij president Takashi Kiryu aangeeft dat deze technologie niet alleen het potentieel heeft om de inhoud van wat ze creëren te hervormen, maar ook de processen waarmee ze creëren, inclusief programmering.

Deze technologieën zullen ook worden geïntegreerd in de contentontwikkelings- en publicatiefuncties van het bedrijf, waarbij Square Enix van plan is om op de lange termijn AI en andere opkomende technologieën te gebruiken om nieuwe vormen van inhoud te genereren.

Positie van Square Enix versterken

Een recent voorbeeld van deze strategische richting is het in december 2023 gelanceerde project ‘Symbiogenesis’, een op non-fungible tokens gebaseerd project dat een interactieve kunstervaring met verzamelobjecten en verhalen vertellen biedt.

Deze investeringen en technologische innovaties zullen waarschijnlijk de positie van Square Enix als één van de grootste ontwikkelaars en uitgevers in de game-industrie versterken en uitbreiden, waarbij het bedrijf zijn producten verbetert met geavanceerde AI-technologie. Met deze strategische en technologische verschuivingen zal Square Enix zijn invloed in de game-industrie blijven behouden en vergroten.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC