Square Enix Logo on Laptop
Blockchain

Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay

In een recente aankondiging heeft Square Enix, de uitgever achter populaire gamefranchises zoals Kingdom Hearts en Final Fantasy, bekendgemaakt dat het heeft geïnvesteerd in HyperPlay, een crypto-native game launcher. Als onderdeel van deze samenwerking zal Symbiogenesis van Square Enix exclusief beschikbaar zijn in de winkel.

Waarde van investering is niet bekend

HyperPlay, dat de investering omschrijft als ‘strategische fondsenwerving’, heeft de waarde van de investering niet bekendgemaakt. JacobC.eth, de anonieme oprichter van HyperPlay, heeft zijn bewondering voor Square Enix uitgesproken, de uitgever beschrijvend als “de meest innovatieve en vooruitstrevende onder de grote gamestudio’s.”

Square Enix is niet nieuw in de blockchain-ruimte, gezien eerdere investeringen in het metaverse gameplatform The Sandbox in 2020, experimenten met NFT-stickers in Japan, en de koppeling van NFT’s aan premium Final Fantasy VII-speelgoed. Deze betrokkenheid heeft geleid tot de lancering van Symbiogenesis, een narratief rollenspelavontuur met Ethereum NFT-personages, dat in december debuteerde.

De samenwerking tussen Square Enix en HyperPlay

Het partnerschap tussen Square Enix en HyperPlay zal niet alleen Symbiogenesis omvatten, maar ook het verkennen van alternatieve distributiemethoden voor games. JacobC, die voorheen als operationeel leider bij Ethereum-portemonnee MetaMask werkte, heeft uitgelegd dat traditionele spelplatforms en marktplaatsen vaak geen blockchain-spellen ondersteunen vanwege beleid dat in strijd is met de innovatie die momenteel plaatsvindt.

De samenwerking is bedoeld om “weg te bewegen van monopolistische platforms die niet de belangen van spelers of ontwikkelaars voor ogen hebben,” aldus JacobC. Hideaki Uehara, de algemeen directeur van de investerings- en bedrijfsontwikkelingsafdeling van Square Enix, heeft zijn enthousiasme uitgesproken over het partnerschap met HyperPlay, gelovend dat het team van HyperPlay een uitzonderlijk product heeft gecreëerd dat de distributie van games zal vergemakkelijken en voordelige bedrijfsmodellen voor game-ontwikkelaars zal genereren.

HyperPlay, dat vorig jaar juni $12 miljoen ophaalde in een Series A-ronde, host nu meer dan zeventig op blockchain gebaseerde games en verzamelt titels van zowel GOG.com als de Epic Games Store. Dit markeert een significante stap voorwaarts in de integratie van blockchain-technologie binnen de gamingindustrie.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC