Bitcoin Nieuws

Square gaat een door zonne-energie aangedreven Bitcoin mining bedrijf te lanceren

Square is een samenwerking aangegaan met Blockstream om een open-source mining project voor hernieuwbare energie te lanceren.


Samenwerking tussen Square en Blockstream

Het betalingsbedrijf van Jack Dorsey, Square, is gaan samenwerken met Blockstream. Blockstream is het Bitcoin (BTC)-technologiebedrijf achter het Liquid Network. De twee gaan samenwerken om een hernieuwbaar Bitcoin mining project te lanceren.

Square sponsort een mining project op zonne-energie op een Blockstream mining boerderij in de VS. Het kondigde het project aan op de Bitcoin 2021 conferentie in Miami op zaterdag. Square is van plan een openbaar dashboard voor de boerderij te maken, dat zal dienen als een ’transparantie-casestudy’ voor Bitcoin mining en hernieuwbare energie.

“Terwijl we de samenwerkingen tussen de twee blijven onderzoeken, zijn we verheugd om onze lessen en gegevens uit de echte wereld te delen.

Zo tweette Square op 5 juni. Het project zal deel uitmaken van het Bitcoin Clean Energy initiatief van het bedrijf. Square heeft voor meer dan $200 miljoen aan Bitcoin gekocht. Het bedrijf vertelde in mei dat het zich niet laat afschrikken door de schade die crypto valuta aan het millieu toebrengt. Integendeel, Square zegt dat Bitcoin de weg vrijmaakt voor een groene financiële toekomst.


Square’s Bitcoin Clean Energy Initiatief

Op 22 april publiceerde Square een veelbesproken whitepaper waarin werd beweerd dat Bitcoin mining en hernieuwbare energie “goed geschikt” zijn voor een groene toekomst. Dit vanwege de overvloed aan goedkope en hernieuwbare energie. Square beweerde dat Bitcoin miners “locatie-ontwetend” zijn. Ze hebben alleen een internetverbinding nodig om te functioneren. China heeft echter bijna twee derde van de Bitcoin miners aangetrokken. De helft van het jaar leven de Chinese miners van goedkope fossiele brandstoffen.

“China’s huidige obsessie met kolencentrales, ondanks de beloften voor broeikasgasemissies, betekent dat bepaalde miners in sommige regio’s kunnen profiteren van ‘vuile’ stroom.”

Zo vertelde Jason Deane, Bitcoin analist bij Quantum Economics. Square zei ook dat Bitcoin mining investeringen in hernieuwbare energiebronnen zou kunnen aanmoedigen in de veronderstelling dat hernieuwbare energie goedkoper is. Dit zal naar verwachting dan ook de meerderheid van de miners aantrekken.

Bitcoin miners staan duidelijk open voor het gebruik van niet-hernieuwbare energie. Tegenwoordig wordt 39% van de Bitcoin-mining dustrie aangedreven door hernieuwbare energie. Geoff Morphy, president van het Noord-Amerikaanse Bitcoin mining bedrijf Bitfarms, vertelde het volgende:

“Als we overstappen op een soort koolstof omdat de wereld een kans heeft ergens waar er een overschot is, en we kunnen profiteren van dat overschot, dan zullen we dat doen.”

In de Verenigde Staten heeft een groeiende trend van voorheen gepensioneerde elektriciteitscentrales die via fossiele brandstoffen worden omgezet naar Bitcoin mijnbouw, ook tot bezorgdheid voor het milieu geleid. Door het feit dat het project een open-source-project is, zal alle code die hiervoor ontwikkelt wordt openbaar komen te staan. Tevens mag iedereen die dat wil, de code aanpassen. Ook kan iedereen hierdoor een update uitbrengen op een deel van de code, waardoor het onderhouden blijft. Dit open-source-systeem brengt dan ook meerdere voordelen met zich mee.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten