Bitcoin Nieuws

Square-klanten hebben in 2e kwartaal $2,7 miljard aan Bitcoin gekocht

Het betalingsbedrijf Square heeft onthuld dat gebruikers van zijn Cash-app in het tweede kwartaal van 2021 voor $2,72 miljard aan Bitcoin hebben gekocht.


$55 miljoen winst

Square verkocht ongeveer drie keer zoveel Bitcoins in het tweede kwartaal van 2021 dan in het tweede kwartaal van 2020. Het bedrijf verkocht namelijk voor $2,72 miljard aan BTC tokens. De winst van het bedrijf kwam op $55 miljoen, zo schreef Square in een rapport.

De winst is relatief laag ten opzichte van de enorme omzet. Dat komt omdat Square veel geld heeft geïnvesteerd om zijn platform te blijven ontwikkelen en de marges die ze vragen voor de verkopen vrij laag zijn.

De Bitcoin-prestaties van Square in het tweede kwartaal vielen echter toch wat lager uit ten opzichte van het eerste kwrataal van dit jaar. Dat komt natuurlijk door de ineenstorting van de cryptomarkt in mei. De meeste crypto koersen daalde met meer dan 50% en dat heeft de winst van Square gedempt. Ter vergelijking: het bedrijf rapporteerde in Q1 van 2021 Bitcoin-winst van $75 miljoen. De totale BTC-omzet was toen $3,51 miljard.


BTC-investeringen van Square

De dip in mei heeft ook invloed gehad op de eigen Bitcoin-investeringen van Square. Het bedrijf kocht eind 2020 en begin 2021 respectievelijk voor $50 miljoen en $170 miljoen aan BTC tokens. Hoewel Square Bitcoin beschouwt als “een immaterieel actief met een onbepaalde levensduur”, vereisten de boekhoudregels dat het bedrijf zijn BTC-investering in het tweede kwartaal met $45 miljoen moest afwaarderen. Square legde het volgende uit:

“Als immaterieel actief met een onbepaalde levensduur is Bitcoin onderhevig aan waardevermindering als de reële waarde van Bitcoin tijdens de beoordeelde periode onder de boekwaarde daalt. In het tweede kwartaal erkenden we een waardeverminderingsverlies van $45 miljoen op onze Bitcoin-investering.”

Toch bedroeg de reële waarde van de Bitcoin-investering naar verluidt $281 miljoen op 30 juni. Dit is $127 miljoen hoger dan de boekwaarde van de investering. Dit zal zich niet vertalen in gerealiseerde winsten, of verliezen, totdat Square besluit zijn bezit te verkopen.


Square koopt Afterpay

Naast de laatste brief aan de aandeelhouders kondigde Square ook plannen aan om het Australische Afterpay over te nemen voor $29 miljard. Jack Dorsey, mede-oprichter en CEO van Square, zei het volgende in de aankondiging:

“Square en Afterpay hebben een gedeeld doel. Samen kunnen we onze Cash-app en de ecosystemen van verkopers beter met elkaar verbinden om nog aantrekkelijkere producten en diensten te leveren aan verkopers en consumenten. Hierdoor krijgen zij de macht weer in handen.”

De deal heeft een impliciete waarde van ongeveer $29 miljard en zal naar verwachting worden betaald in de aandelen van Square. Ergens in het eerste kwartaal van 2022 zal de deal worden gesloten.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten