Stablecoin Nieuws

Stablecoin Tether moet documenten laten zien voor ondersteuning USDT

Een Amerikaanse rechter in New York heeft Tether nu bevolen om financiële gegevens te produceren met betrekking tot de steun van USDT. Dit als onderdeel van een rechtszaak waarin wordt beweerd dat Tether heeft samengespannen om USDT uit te geven als onderdeel van een campagne om de prijs van Bitcoin op te drijven.

Veel details moeten worden vrijgegeven

Door het bevel moet Tether nu zijn grootboeken, balansen, resultatenrekeningen, kasstroomoverzichten en winst- en verliesrekeningen produceren. Ook moeten de records van alle transacties of overdrachten van cryptocurrencies of andere stablecoins door Tether vrijgegeven worden, inclusief bijkomende informatie over o.a. de timing van de handel.

Tevens moet Tether ook details delen over hun accounts bij de crypto-exchanges Bitfinex, Bittrex en Poloniex.

Informatie nodig om ondersteuning te beoordelen

Het bevel werd door de advocaten van Tether beoordeeld als ‘ongelooflijk overboord’ en ‘onnodig belastend’. De voorzitter van de rechtbank was het hier echter niet mee eens en vond dat deze documenten ongetwijfeld belangrijk zijn.

Het is volgens de eisers dan ook nodig om over deze informatie te beschikken om de ondersteuning van USDT met Amerikaanse Dollars te beoordelen. Tether wordt momenteel beschuldigd van het niet volledig ondersteunen van hun eigen USDT munt, terwijl hier wel mee geadverteerd wordt. Ook zouden ze de markt eerder strategisch getimed opgeblazen hebben om hiervan te profiteren. Het is echter verreweg van zeker of dit wel het geval is.

Ook loopt er nog een rechtszaak voor het Hooggerechtshof van New York om de procureur-generaal van New York documenten te laten vrijgeven die het heeft verzameld in zijn onderzoek naar de reserves van Tether. Het onderzoek van de procureur-generaal van New York naar de reserves van Tether eindigde in februari 2021 met een schikking van $18,5 miljoen. Het is niet zeker of er nu weer een schikking zal komen, maar het is wel een mogelijkheid.

Stablecoin nieuws

Laatste versie van Amerikaanse crypto-wet bevat tijdelijk verbod op Terra-achtige stablecoins Laatste versie van Amerikaanse crypto-wet bevat tijdelijk verbod op Terra-achtige stablecoins
Maker wil eigen DAI stablecoin meer laten dekken door Staked Ethereum Maker wil eigen DAI stablecoin meer laten dekken door Staked Ethereum
Tether’s voorsprong op USDC groeit naar $16 miljard dankzij Binance Tether’s voorsprong op USDC groeit naar $16 miljard dankzij Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten