USDC
Stablecoin

Stablecoin-uitgever Circle wordt niet meer openbaar

Circle, het bedrijf achter de stablecoin ‘USD Coin’, of ‘USDC’ afgekort, heeft laten weten dat ze niet meer openbaar willen gaan.

Wellicht beursgenoteerd op lange termijn

De CEO van Circle, Jeremy Allaire, liet in een verklaring weten dat hij en zijn team zich blijven inzetten voor het opbouwen van “een beursgenoteerd bedrijf voor de lange termijn”. Eerder waren er echter plannen om op de korte termijn al een beursgenoteerd bedrijf te worden, dit is niet langer meer het geval.

USDC is de op-één-na grootste stablecoin. Ze waren in eerste instantie van plan om via een ‘special purpose acquisition company’ naar de beurs te gaan. Dit is iets waar veel bedrijven voor kiezen, dat ook wel ‘blanco cheque-bedrijven’ genoemd worden. De voornaamste reden hiervoor is de lagere vergoedingen die betaald moeten worden. Ook zitten er nog enkele andere kleinere voordelen aan vast.

Geen goedkeuring ontvangen

Circle heeft echter ook geen goedkeuring gekregen om een dergelijke deal tot stand te brengen van de Amerikaanse SEC. Hierdoor komt de beëindiging van het plan niet geheel onverwacht. Het bedrijf blijft één van de grootste particuliere cryptobedrijven. Deze goedkeuring zal echter op langere termijn wel gewoon gegeven kunnen worden, dat ze dus op de lange termijn deze stap willen maken zou het goed kunnen dat ze de goedkeuring wel ontvangen.

Als slot heeft Allaire laten weten dat hij hoopt dat de cryptocurrency-industrie de fase van speculatieve waarde verlaat en een nieuwe gebruiksfase ingaat. Wanneer dit echter zal gebeuren is nog niet precies bekend.

Stablecoin nieuws

Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Tether kent vliegende start op TON blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’