F1StakeKick
Blockchain

Stake en Kick.com worden prominente sponsoren van Sauber in Formule 1

Het Formule 1-team van Sauber ondergaat een opmerkelijke transformatie met de aankondiging dat het cryptocurrency- en casinoplatform Stake, samen met zijn livestreamplatform Kick.com, de komende twee jaar een prominente rol zullen spelen.

De naamrechten voor de Sauber F1-auto zijn veiliggesteld door deze bedrijven, waarmee een nieuw tijdperk in de Formule 1 wordt ingeluid.

Stake vult sponsorgat op tot 2026

Na het vertrek van Alfa Romeo als sponsor van Sauber’s C44 aan het einde van 2023, vult Stake het sponsorgat op. Dit is een tijdelijke regeling tot 2026, wanneer Sauber zal transformeren in het fabrieksteam van Audi.

De nieuwe samenwerking werd in stijl gevierd met een lanceringsevenement in Londen, gepland voor februari 2024. De Canadese rapper Drake speelde een belangrijke rol bij de onthulling van de rebranding op nieuwjaarsdag. Verwacht wordt dat hij tijdens het seizoen 2024 bij geselecteerde F1-races aanwezig zal zijn.

Stake en Kick.com waren al eerder te zien op de Sauber-auto door eerdere sponsorovereenkomsten in 2023. Het team zal nu officieel bekendstaan als het Stake F1 Team Kick Sauber. Kick.com krijgt daarnaast de naamgevingsrechten op het chassis van de auto, die de Kick Sauber C44 zal heten. Als onderdeel van deze overeenkomst zal Stake actief betrokken zijn bij de bouw en het onderhoud van het F1-voertuig, waarmee het bedrijf zich nu ook een F1-voertuigfabrikant mag noemen.

Coureurs worden niet verandert

De coureurs van het team, Valterri Bottas en Zhou Guanyu, blijven actief voor het raceteam. Deze ontwikkeling benadrukt de groeiende interesse van cryptocurrency-bedrijven in de Formule 1.

Verschillende andere crypto-exchanges en bedrijven, zoals OKX en Crypto.com, hebben ook sponsorovereenkomsten gesloten met verschillende F1-teams, waaronder McLaren en Aston Martin Aramco Cognizant F1-team, om de wereldwijde fanbasis van de sport te bereiken.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC