STASIS
Persbericht

STASIS: Digitale activa voor intelligente beleggers

STASIS is een fintech-bedrijf dat een brug biedt van Web2.0 naar Web3.0 financiële diensten. Het bedrijf is de uitgever van de grootste niet-USD fiat-backed stablecoin met een overgedragen waarde van +4B. STASIS heeft een app gebouwd waarmee klanten wereldwijd digitale activa kunnen betalen, verdienen, uitvoeren van treasuries en voldoen aan een traditioneel financieel systeem. De institutionele infrastructuur is gebaseerd op en verbonden met toonaangevende dienstverleners op het gebied van bankieren (BankFrick), kapitaalmarkten (Exante), data compliance (Chainalysis, Elliptic) en custody (PrimeTrust, BitGo).

EURS concurreert met succes in de DeFi-hoek met de grootste in euro gedomineerde stakingspools. De multi-chain infrastructuur is live op Ethereum, Algorand en Polygon met verschillende andere blockchains (Ripple, XDC) in ontwikkeling.

Terwijl andere grote stablecoins actief zijn op de USD-markt, voorziet EURS (solo) de behoeften van de Europese Unie.

STASIS Missie

STASIS, uitgesproken als “stey-sis”: In de wereld van natuurkunde verwijst STASIS naar het balanceren van verschillende krachten om evenwicht te bereiken of iets op één plaats te houden. STASIS’ tokenization-diensten zijn verantwoordelijk voor alle krachten die van invloed zijn op een digital asset, van technologie tot bedrijfsstructuur, van overheidsrelaties tot public relations. Om dit te realiseren, heeft STASIS een ecosysteem van gelicenseerde financiële tussenpersonen, top advocatenkantoren en een wereldwijde accountantskantoor samengebracht. Elke partij draagt bij aan het ecosysteem op basis van hun eigen specifieke expertise, waardoor STASIS een uitgebreid kader voor tokenisatie kunnen creëren en ervoor kunnen zorgen dat een digital asset zijn off-chain tegenhanger op de lange termijn weerspiegelt. Ondanks veranderende regelgeving en economische omgevingen, blijven de activa die ze tokeniseren hetzelfde; ze zijn in ‘stasis’.

STASIS Foundation

De instelling die STASIS uitgeeft is eigendom van en verantwoording verschuldigd aan de STASIS Foundation, een stichting voor speciale doeleinden die is opgericht onder de wetten van The Isle of Man (Het eiland Man). Het doel van de Stichting is om toezicht te houden op de STASIS-bedrijven via een raad van meerdere bestuurders, zodat niemand ooit volledige controle heeft over de activa van het bedrijf, inclusief de reserverekeningen voor EURS en andere tokenized activa. De Stichting bezit 100% van het vreemd vermogen van STSS (Malta) Limited, de token uitgever. De Stichting zal een raad van bekende, gerespecteerde bestuurders samenbrengen met diepgaande expertise op verschillende relevante gebieden, waaronder vermogensbeheer, overheidsrelaties en economie. Momenteel bestaat het bestuur uit meerdere leden met verschillende achtergronden. Dit zal in de nabije toekomst blijven groeien. Het team van STATIS bestaat uit IT- en finance-experts met een fintech-achtergrond. De EURS uitgever wordt geadviseerd door hoogopgeleide externe professionals met internationale ervaring op het gebied van investeringen, vermogensbeheer, juridische zaken, boekhouding, regelgeving en bedrijfsontwikkeling.

Wat is EURS?

EURS, een ERC/EIP20-token, is de eerste stablecoin die gedelegeerde betalingen op het Ethereum-netwerk introduceert. De EURS stablecoin combineert de voordelen van blockchain-technologie met de reputatie en relatieve stabiliteit van de euro. De meeste houders van cryptocurrency zijn onderhevig aan aanzienlijke volatiliteit en tegenpartij risico’s. EURS beperkt deze risico’s door gebruikers een stabiel digital asset te laten aanhouden, waarbij deze transparant ondersteund worden door euroreserves.

EURS is het grootste door de euro gesteunde digitale asset en combineert de voordelen van ‘s werelds op een na meest verhandelde valuta met de transparantie, onveranderlijkheid en efficiëntie van de blockchain.

STASIS Project Nieuws

Het STASIS-team werkt zoals gewoonlijk hard om een soepele werking van de diensten, nieuwe partnerschappen en integraties te garanderen. Er zit veel meer inhoud in het project dan op het eerste gezicht zou doen lijken. Het ijzer is heet en het is tijd om het nieuws te ontrafelen!

STASIS x Ripple

STASIS gaat Euro Stablecoin uitgeven op het XRP Ledger platform. De grootste multi-chain euro-backed stablecoin komt nu naar XRPL! EURS is de toonaangevende euro stablecoin en behoort wereldwijd tot de top 10 stablecoins. Ripple zal STASIS voorzien van de technische ondersteuning die nodig is om EURS te integreren met XRP Ledger in H2 2022.

STASIS x Wirex

Teveel volatiliteit? Wirex introduceert de grootste door euro’s gesteunde stablecoin ter wereld, EURS! Koop en wissel EURS in-app in tegen onverslaanbare OTC-tarieven of besteed het naadloos bij 54 miljoen retailers met een Wirex-kaart.

EURS op AAVE3

DeFi-protocol Aave heeft de lancering van V3 aangekondigd, wat een belangrijke evolutie markeert ten opzichte van het bestaande model van liquiditeitspools, door te beloven de financiële efficiëntie te verbeteren. Ook worden de huidige veiligheids- en beveiligingsmaatregelen versterkt, een grotere decentralisatie via DAO-ontwikkeling bevordert en het ontwerp van de gebruikersinterface geoptimaliseerd.

STASIS x Mt Pelerin

STASIS is verheugd aan te kondigen dat het in Zwitserland gevestigde platform Mt Pelerin nu on en off-ramps voor EURS aanbiedt. STASIS-uitgegeven stablecoins kunnen nu naadloos worden uitgewisseld met hun fiat-tegenhangers op de website van Mt Pelerin en de mobiele app Bridge Wallet op Ethereum en Polygon!

Ondersteuning voor Algorand Mobile Wallet

Het STASIS-team is blij om in 2022 weer een geschenk aan haar gemeenschap te geven. STASIS blijft de STASIS Wallet verder ontwikkelen door extra functionaliteiten te introduceren.

Voor meer informatie over het spannende project van STASIS kunt u terecht op de website of de medium pagina