Nieuws, Trending

Steeds meer Chinese mininghardware fabrikanten vallen onder Amerikaanse tariefverhogingen

De grote en bekende mininghardwareproducenten als Bitmain, Canaan en Ebang, kunnen worden getroffen door de onlangs opgelegde Amerikaanse sancties op importgoederen vanuit China. Dit meldt Hongkong’s Engelstalige krant South China Morning Post (SCMP).

Herclassificering

Volgens analisten van de Chinese krant zijn deze tarieven mogelijk van invloed op de belangrijkste mininghardware producenten in China. Dit doordat de technologie door het kantoor van de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten (USTR) is geherclassificeerd om onder een strikter tariefregime te vallen.

Verhoging tarieven

Eerder deze zomer verhoogde het bestuur van Trump al de Amerikaanse tarieven op meer dan 250 Chinese importgoederen. Afgelopen juni is de Antminer S9 van Bitmain al opnieuw geclassificeerd als een ‘elektrisch machineapparaat’. Hierdoor werd een tariefverhoging van 2.6% ingesteld. In augustus werden aanvullende tarieven ingevoerd, toen de vergoedingen met 25% werden verhoogd op $267 miljard (€232 miljard) aan door China gemaakte goederen. Wanneer het 25%-tarief wordt gecombineerd met het vorige regime, betekent dit dat fabrikanten van mininghardware een tarief van 28% moeten gaan betalen, waar dit voorheen 0% was. De mede-oprichter van Bitcoin (BTC) mininghardware-ontwikkelaar Lutech vertelde het volgende aan de Chinese krant: “Alle fabrikanten van mininghardware die gevestigd zijn in China zullen waarschijnlijk worden beïnvloed door de wijziging van de tariefcode. Op hun beurt zullen zij ingenomen het nieuwe Amerikaanse handelstarief moeten gaan hanteren.”

Beangstigend voor Bitmain

Volgens de SCMP zijn buitenlandse verkopen in 2017 respectievelijk 8.5% en 3.8% van de totale omzet van Canaan en Ebang.  Het nieuwe tariefstelsel zou bijzonder beangstigend kunnen zijn voor Bitmain. Volgens het pre-Initial Public Offering (IPO) prospectus waren buitenlandse verkopen goed voor 52% van de totale omzet in 2017. Volgens een door SCMP geciteerde expert vertegenwoordigde de omzet van mijnbouwproducten 94% van de totale omzet van het bedrijf in 2018.