Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Steeds meer investeerders verkiezen crypto boven aandelen

Uit nieuw onderzoek van CivicScience is gebleken dat een groeiend aantal Amerikaanse investeerders hun aandelen verkoopt om meer crypto te kopen.


Percentage stijgt van 10% tot 24%

De onderzoeksvragen zijn in 2021 op verschillende tijdstippen naar mensen ouder dan 18 jaar in de Verenigde Staten gestuurd. De resultaten werden gewogen door Amerikaanse volkstellingsgegevens. Elke vraag had tussen de 1.000 en 40.600 respondenten.

Van de 3.700 ondervraagde respondenten, steeg het aantal dat zei dat ze eerder hun geld in cryptocurrency zouden investeren dan traditionele aandelen met 140% in slechts vijf maanden.

In juni zei slechts 10% van de respondenten dat ze hun geld eerder in cryptocurrency zouden investeren dan in traditionele aandelen. In november steeg dit percentage tot 24%.

Interessant is dat degenen die zeiden dat ze de financiële markt en economie “zeer nauw” of “enigszins nauw” volgden, meer geneigd waren hun traditionele activa te ruilen voor crypto.

Van de 1.285 respondenten die zeiden dat ze de markt “zeer nauw” volgen, zei 40% dat zij of iemand die ze kennen hun traditionele aandelen heeft verkocht om crypto te kopen.

Dit percentage daalde tot 30% voor degenen die de markt “enigszins nauw” volgen en ongeveer 17% voor degenen die zeiden dat ze de markt “helemaal niet nauw” volgden.

Ongeveer 44% van de 1.988 respondenten die aandelen voor crypto hadden verkocht, zei dat ze minder dan 10% van hun wallets hadden verkocht.

Maar ongeveer een vijfde had meer dan de helft van hun aandelen verkocht om crypto te kopen. Dit beschreef Zack Butovich van CivicScience als een “schokkend aanzienlijk aantal”. 

CivicScience ontdekte ook dat degenen die niet geïnteresseerd zijn in blockchain-technologie, zijn blijven dalen. Dit was van 80% in mei tot 68% op dit moment, gebaseerd op 40.571 reacties van 1 mei tot 6 december.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten