Shiba inu token
Shiba inu

Steeds meer Shiba Inu investeerders staan op winst, maar is een prijscorrectie op komst?

Steeds meer Shiba Inu (SHIB) houders komen in een winstgevende positie te zitten, zo blijkt uit on-chain data van Into The Block. De sterke prijsstijging van de afgelopen week zorgt ervoor dat nu meer dan 33% van de adressen op winst staat. Tegelijkertijd ziet het netwerk een toevoer van munten naar exchanges, mogelijk willen beleggers een deel van hun winsten verzilveren. Een indicator voor een korte termijn prijscorrectie van SHIB.

Op X, het voormalige Twitter, deelde gebruiker ChainAfrik de Shiba Inu data. In totaal zijn er bijna 422.000 adressen op het Shiba Inu netwerk die een winstgevende positie hebben, tegenover ongeveer 798.000 wallets die in verliezende positie zijn. De grote toename in aantal winst houdende posities is uiteraard het gevolg van de sterke prijs rally die SHIB in de afgelopen dagen heeft ingezet. In de afgelopen 7 dagen steeg de munt met ruim 10% en behaalde het zelfs een piekprijs van ruim $0,000011.

SHIB houders verplaatsen munten naar exchanges

In de nasleep van de sterke prijs rally lijken SHIB adressen steeds meer hun munten over te maken naar exchanges. Data van Santiment laat zien dat in de laatste 30 dagen in totaal ruim 361 miljoen SHIB tokens naar exchange adressen zijn overgemaakt terwijl er ongeveer 8,2 miljoen munten uit de handelsplatformen stroomden. Over het algemeen maken beleggers hun munten over naar exchanges om deze te verkopen.

Potentiële prijscorrectie op komst

De toename in winstgevende adressen op het Shiba Inu netwerk lijken beleggers te motiveren om steeds meer SHIB munten over te maken naar de handelsplatform om mogelijk deze tokens te verkopen. Dit betekent dat investeerders op de korte termijn een mogelijke correctie kunnen verwachten.

Daarnaast geeft een bekende on-chain indicator, de NVT score, ook aan dat het netwerk relatief duur is. De NVT score wordt berekend door de marktwaarde van het project te delen door het transactievolume. In onderstaande figuur is te zien hoe deze metriek recent een all-time high heeft behaald nadat in de afgelopen 2 maanden een explosieve groei van de NVT score plaatsvond. Dit is een sterke indicator voor een korte termijn correctie van SHIB.

NVT score van SHIB
NVT score van SHIB – Glassnode

Conclusie

De recente prijsstijging van Shiba Inu (SHIB) heeft ervoor gezorgd dat een derde van alle SHIB-houders nu in een winstgevende positie verkeert. Deze positieve ontwikkeling in de markt wordt ondersteund door data van Into The Block. Parallel aan deze winstgevende trend is er echter ook een toename waargenomen in het aantal SHIB tokens dat naar exchanges wordt overgemaakt, wat erop wijst dat sommige investeerders mogelijk overwegen hun winsten te verzilveren. Dergelijk gedrag kan een voorbode zijn voor een prijscorrectie op korte termijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt