Altcoin Nieuws

Stellar wil MoneyGram kopen

Na het beëindigen van de zakelijke relatie met Ripple, bestaat de kans dat Stellar binnenkort MoneyGram zal kopen.


Stijging van XLM

Volgens een artikel van Bloomberg werkt de Stellar Development Foundation (SDF) aan de mogelijke overname. Dit zal gebeuren in samenwerking met Advent International, een wereldwijde private equity-onderneming die zich richt op internationale overnames.

SDF is een non-profitorganisatie die in 2014 is opgericht om de ontwikkeling van het Stellar Lumens-ecosysteem te ondersteunen. Bloomberg meldde wel dat er nog geen definitieve beslissing is genomen en dat de onderhandelingen nog steeds kunnen mislukken.

Stellar Lumens (XLM) wordt gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen en overmakingen. In dat opzicht vertoont het veel overeenkomsten met Ripple’s XRP tokens. Dat is ook niet zo gek. De mede-oprichter en CTO van Stellar, Jed McCaleb, maakte namelijk deel uit van het oprichtingsteam van Ripple. Hij verliet Ripple in 2014 om Stellar te ontwikkelen na een meningsverschil met de andere managers van Ripple.

De geruchten over de koop van MoneyGram hebben de prijs van XLM flink omhoog geduwd. De Stellar koers is gisteren namelijk met 16% gestegen.

XLM prijsstijging – Bron: Tradingview

Gevolgen voor Ripple

De overname zou extra picant zijn voor Ripple. MoneyGram beëindigde een tijdje geleden namelijk zijn tweejarige samenwerking met Ripple. Dit was het gevolg van de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple.

Een aankoop door Stellar zou dus een nadelige twist zijn voor Ripple, gezien de rivaliteit tussen de twee crypto-projecten.

De geruchten over een overname van MoneyGram doen al jaren de ronde. In 2017 probeerde Alibaba’s Ant Financial MoneyGram te kopen voor $880 miljoen, later verhoogden ze het bod tot $1,2 miljard. Amerikaanse toezichthouders onder de Trump-regering hebben de mogelijke deal echter geannuleerd.

Daarnaast gaven rapporten van afgelopen juni aan dat Western Union een bod had gedaan op zijn kleinere rivaal MoneyGram.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten