Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Steve Harvey is het nieuwe gezicht van Solana’s NFT boom

Solana is de laatste tijd een van de populairste crypto valuta’s geweest. Het steeg snel in waarde van ongeveer $37 een maand geleden tot een recordhoogte van bijna $197 vandaag.


Solana bereikt nieuwe recordhoogtes

De alsmaar stijgende netwerkactiviteiten worden gecrediteerd voor die swing, en nu doet zelfs cabaretier en televisiepresentator Steve Harvey mee aan de “Solana Summer” NFT-hype. Vandaag heeft Harvey zijn Twitter profielfoto gewijzigd in die van een NFT uit de Solana Monkey Business-collectie. Dit is een set van 5.000 willekeurig gegenereerde afbeeldingen van cartoonachtige, gepixelde apen. Een NFT dient als eigendomsakte voor bijna elk soort digitaal item. Profielfotocollecties zoals CryptoPunks en de Bored Ape Yacht Club zijn de laatste tijd enorm populair.

Zowel CryptoPunks als Bored Apes zijn gebaseerd op Ethereum. Ethereum is verreweg het meest actieve platform voor NFT-verzamelobjecten. Alleen al in augustus registreerde OpenSea meer dan $3,4 miljard aan NFT handelsvolume op Ethereum. De overgrote meerderheid van de bestverkopende NFT projecten vinden plaats op dat blockchain netwerk.

Solana komt er echter aan. De zogenaamde “Ethereum-moordenaar” is een energiezuiniger blockchain-netwerk dan Ethereum op dit moment. Het is in staat om een veel groter aantal transacties te verwerken met lagere kosten.

Nog maar een paar weken geleden maakten NFT’s op Solana niet eens deel uit van het gesprek. Echter weten ze enthousiaste kopers te vinden en ze stimuleren de vraag op het groeiende platform.


Solana Monkey Business

Solana Monkey Business is een van de nieuwste NFT collecties die steun krijgt van Solana. Dit alles na recente drops van Degenerate Ape Academy en Aurory. Beide collecties zijn gecrediteerd met het stimuleren van activiteit op het platform. Hun respectievelijke dalingen vielen samen met een stijging van de prijs van Solana’s SOL munt in de afgelopen weken.

Volgens gegevens van Solanalysis hebben NFT verzamelobjecten op Solana de afgelopen week ongeveer $94 miljoen aan handelsvolume gegenereerd. Solana Monkey Business heeft op het moment een zevendaags volume van $6,2 miljoen, waarmee het op de derde plaats op de lijst stijd. Rapper en YouTube-persoonlijkheid KSI hebben vandaag ook de avatar van hun Twitter account veranderd in die van een Solana Monkey Business NFT.

Harvey heeft niet getweet over de reden waarom hij zijn profielfoto heeft gewijzigd in een Solana Monkey Business NFT. Dit is niet Harvey’s eerste actie met NFT’s of de cryptowereld. In mei werkte Harvey samen met Rarible om zijn eigen NFT’s te verkopen aan goede doelen, zijn eigen non-profit Steve en Marjorie Harvey Foundation. Harvey vertelde destijds dat hij zowel Bitcoin als Ethereum bezat.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten