Bitcoin, BTC
Bitcoin

Stijging Bitcoin naar 50.000 dollar in aantocht?

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe zegt op Twitter (of X) dat Bitcoin officieel op bullmarkt-terrein zit en dat we weleens kunnen stijgen naar de koers van 50.000 dollar. “De Bitcoin bullmarkt is gearriveerd”, aldus een zeer optimistische Van de Poppe.

Eerst naar 50.000 dollar

De eerste fase van de bullmarkt zal volgende Van de Poppe worden gemarkeerd door een stijging naar de Bitcoin koers van 50.000 dollar. Daar zullen we de komende maanden naartoe gaan, voordat we een correctie ondergaan, die dan weer nodig is om naar nieuwe all-time highs te bewegen; zo stelt de Nederlandse analist.

“Ik denk dat we Bitcoin tegen een weerstand aan zullen zien lopen op 38.000 dollar, maar dat we voor de halving waarschijnlijk nog naar de koeren van 45.000 tot 50.000 dollar zullen doorschieten”, aldus de analist.

Na het bereiken van die koers van 50.000 dollar komt er volgens Van de Poppe dus een periode van consolidatie aan voor Bitcoin. Die is dan weer nodig om ‘op adem te komen’ voor nieuwe all-time highs, althans zo lijkt zijn analyse te zijn.

Gekeken naar de bovenstaande grafiek van Van de Poppe lijkt hij de Bitcoin koers van 50.000 dollar in ieder geval voor januari 2024 te voorspellen.

Wat nu voor Bitcoin?

Op dit moment zit Bitcoin volgens Van de Poppe in een consolidatieperiode en om die reden lijkt een koersdip naar de 33.000 dollar nog tot de mogelijkheden te behoren. “Bitcoin is technische gezien een gigantische range aan het bouwen hier. Een kleine correctie richting de 33.300 dollar werd snel opgekocht. Als de lagere ranges worden aangetikt, dan kan het sentiment weleens bearish worden (32.800 dollar) maar dat zou een heel goed signaal zijn voor een long-positie”, aldus Van de Poppe.

Een long-positie is een andere manier om te zeggen dat je instapt op stijgingen van een asset. Meestal gaat het over derivaten, maar het lijkt er hier op dat Van de Poppe het ook gewoon over het kopen van Bitcoin heeft.

Op het moment van schrijven weet Bitcoin zich nog aardig te houden boven de 34.000 dollar, want op dit moment klokt de koers binnen op 34.150 dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen