Bitcoin

Stimulans geld Federal Reserve laat Bitcoin prijs stijgen

De Bitcoin prijs heeft misschien nog niet het momentum kunnen opbouwen om opnieuw de $10.000 grens te doorbreken, maar verschillende macro factoren lijken steeds meer aan te geven dat er een koersstijging aan zit te komen.

Alle Bitcoins die verkocht werden zijn snel opgekocht door enthousiaste kopers. Deze kopers zullen wellicht alleen maar gretiger worden nu de Federal Reserve opnieuw heel veel geld gaat bijdrukken.


Federal Reserve blijft geld investeren

De Federal Reserve heeft nu al voor meer dan $7 biljoen dollar de economie ingepompt en lijkt vooralsnog niet van plan om te stoppen met het stimulusplan.

Deze stimuleringsinspanningen hebben ervoor gezorgd dat de aandelenmarkt maandag niet ineen is gezakt. Een groot deel van het stimulansgeld gaat naar de consument en dat zorgt voor een opleving.

Al dit geld in handen van de consument, maar nergens om het uit te geven, leidt tot meer aankoop van aandelen. Een toename van de interesse in de aandelenmarkt heeft het handelsvolume en de volatiliteit op traditionele markten alleen maar verder versterkt.

Mede hierdoor staat de aandelenmarkt volgens verschillende analisten te hoog in vergelijking met hoe de economie ervoor staat. Het herstel komt dus deels doordat de economie sneller herstelt dan de meeste hadden verwacht. Anderzijds is een belangrijke factor dat kleine particuliere beleggers veel meer beleggen en hun stimulunschecks gebruiken om meer aandelen te kopen. Nu er meer geld op komst is, zijn de aandelenmarkten gestegen, en dat geldt ook voor de Bitcoin koers.

Balans Federal Reserve – Bron: Fed

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Stimulus van Fed laat Bitcoin koers stijgen

De crash van Black Thursday die de beurs op zijn kop zette, zorgde ook voor de op drie na grootste ineenstorting in een enkele dag in de geschiedenis van Bitcoin. In minder dan een maand daalde Bitcoin van meer dan $10.000 naar minder dan $4.000.

Vanuit dit dieptepunt is de Bitcoin koers echter sterk herstelt. Vanaf het moment dat de Fed aankondigde dat ze haar geldprinter op volle capaciteit had draaien, is de prijs van Bitcoin enorm gestegen.

Het momentum is helaas nog niet sterk genoeg om $10.000 te doorbreken en vast te houden, maar een andere ronde van stimuleringsgeld kan de push zijn die het activum nodig heeft.

Als een andere ronde een vergelijkbare impact heeft, kan dit de koopdruk opleveren die nodig is om uiteindelijk het krachtige weerstandsniveau te verslaan.

 

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’