Geneve
Blockchain

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève

Storm Partners heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe Web3-innovatie-sandbox, genaamd “Lightningbox”, om de massale acceptatie van blockchain te stimuleren en Web3-innovatie te bevorderen in Genève. De Zwitserse blockchain-oplossingenleverancier wil met deze sandbox grote organisaties helpen de kracht van blockchain te benutten en innovatie onder leiders in de industrie te stimuleren.

Creëren van vertrouwde omgeving voor blockchain-experimenten

De Lightningbox is ontworpen om een vertrouwde omgeving te creëren voor blockchain-experimenten. Het biedt institutionele Web3-tools aan bouwers en startups om meer innovatieve toepassingen te ontwikkelen. Sheraz Ahmed, managing partner van Storm Partners, beschrijft de sandbox als een innovatiehub voor enkele van de slimste geesten in Web3. Hij verklaarde: “We zijn getuige van een grote technische revolutie, voornamelijk gedreven door vooruitgang in opkomende technologieën, die industrieën op wereldwijde schaal opnieuw vormgeeft.”

De aankondiging vond plaats tijdens de Web3 Corporate Innovation Day van Decentral House in Genève. Vroege bijdragers aan de sandbox zijn Circle, uitgever van de op één na grootste stablecoin USD Coin, cybersecuritybedrijf Hacken en blockchain-infrastructuurprovider MultiversX. Deze bijdragers hebben interne en technologische middelen ter beschikking gesteld aan de sandbox, met een geschatte waarde in de midden zes cijfers. Het exacte bedrag is echter niet bekendgemaakt.

De Web3-innovatie sandbox richt zich in eerste instantie op drie pijlers: impact, consument en financiën. Een vierde pijler, life sciences, zal in de komende maanden worden toegevoegd. Deze pijlers zijn gekozen op basis van de lokale vraag van zowel traditionele als Web3-bedrijven.

Genève blijkt ideale locatie voor bevorderen van blockchain-innovatie

Volgens Ahmed van Storm Partners is Genève, dankzij de hoeveelheid op technologie gerichte denkkracht en de strategische ligging, een ideale locatie om blockchain-innovatie te bevorderen. “Lokale organisaties die streven naar wereldwijde impact, zoals het World Economic Forum, de Verenigde Naties en veel particuliere banken, maken Genève de perfecte locatie om de groei van blockchain wereldwijd te sturen en te versterken.”

Chris Fabian, co-lead van Giga, ziet de groeiende blockchain-innovatie als een stimulans voor Genève op het gebied van financiën en technologische ontwikkeling. Hij zei: “Giga is erg blij om te zien dat er meer zakelijke interesse is in innovatie en blockchain in Genève. Wij denken dat het blockchain-ecosysteem Genève naar nieuwe hoogten kan stuwen op het gebied van financiën, internationale betrekkingen en technologie.”

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen