BTC MIning
Blockchain

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop

Stronghold Digital Mining, bekend om zijn activiteiten in Bitcoin-mining, overweegt het bedrijf te verkopen als onderdeel van een strategie om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren. Dit blijkt uit het financiële verslag over het eerste kwartaal van 2024.

Naar verluidt bekijkt het bedrijf verschillende alternatieven om zijn aandelenkoers te verhogen, waaronder mogelijk de verkoop van het gehele bedrijf of delen ervan, en andere strategische transacties betreffende zijn activa.

Geen vast tijdschema voor het overwegingsproces

Het bedrijf heeft aangegeven dat er geen vast tijdschema is voor het proces van deze strategische overwegingen en er kunnen geen garanties worden gegeven dat de beoordeling zal leiden tot enige voorstellen, overeenkomsten of transacties.

Stronghold’s CEO, Greg Beard, meldde dat het management en bestuur een uitgebreide en grondige evaluatie van strategische alternatieven zijn begonnen om zo de waarde voor aandeelhouders te verhogen. “Er lijkt een discrepantie te zijn tussen de marktwaarde van Stronghold en die van vergelijkbare openbare Bitcoin-miningbedrijven, commerciële energiebedrijven en datacenters,” zegt Beard.

Meer dan 130 megawatt aan volledig operationele datacentercapaciteit

Hij onthulde verder dat Stronghold beschikt over meer dan 130 megawatt aan volledig operationele datacentercapaciteit met een hashsnelheid van 4,1 exahash per seconde, en de mogelijkheid om uit te breiden tot meer dan 7 exahash per seconde door het upgraden van hun vloot met moderne Bitcoin-mijnwerkers.

Beard voegt toe: “In tegenstelling tot de meeste andere Bitcoin-mijnwerkers bezitten wij meer dan 750 hectare land met uitgebreide toegang tot water en vezels; wij zijn eigenaar van de transmissielijnen die onze activa verbinden met het aantrekkelijke PJM-netwerk; en onze twee volledig eigendom zijnde koopkrachtcentrales hebben een netto productiecapaciteit van meer dan 160 megawatt met aanzienlijk potentieel voor koolstofafvang.”

De CEO merkte ook op dat de bestaande 130 MW aan Bitcoin-miningcapaciteit potentieel zou kunnen worden uitgebreid tot meer dan 400 MW, geschikt voor zowel Bitcoin-mining als geavanceerde computerdoeleinden, waaronder toepassingen voor kunstmatige intelligentie en machine learning.

Voor het eerste kwartaal van 2024 rapporteerde Stronghold een omzetstijging van 27% ten opzichte van het vorige kwartaal en 59% op jaarbasis, tot $27,5 miljoen. De inkomsten bestonden voornamelijk uit cryptocurrency-activiteiten ($26,7 miljoen), gevolgd door de verkoop van energie ($700.000) en andere activiteiten ($100.000). Verder meldde het bedrijf dat de vaste kosten met 11% zijn gedaald door strikte kostenbeheersing, wat resulteerde in een nettowinst van $5,8 miljoen.

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten