Bitcoin

Super Bowl-advertentie van Coinbase zorgt voor korte crash van de site

De gewaagde QR-code-advertentie van Coinbase leidde tot een gratis Bitcoin-promotie die zo populair was dat de site crashte.


Gewaagde advertentie

Coinbase zond tijdens de Super Bowl een commercial uit die uit niets anders bestond dan een QR-code die 60 seconden op het scherm zweefde.

De advertentie liet ook kort een Coinbase-URL zien. Deze link bracht bezoekers naar een website met een promotie voor $15 in gratis Bitcoin voor nieuwe klanten die zich de komende twee dagen aanmelden.

coinbase sb ad
Coinbase Bitcoin giveaway waar de QR-code van de Super Bowl-advertentie van het bedrijf naartoe leidde. Bron: Coinbase

De Coinbase-commercial bleek een succes, misschien zelfs iets te groot. Kort nadat de uitzending was uitgezonden, twitterden mensen dat de site en app van het bedrijf waren gecrasht.

De storing duurde niet lang, aangezien de site een paar minuten later alweer in de lucht was.

Ondertussen heeft de advertentie veel aandacht op sociale media gekregen. Een redacteur bij AdWeek merkte op dat het marketingteam van Coinbase er ongetwijfeld blij mee was:

Anderen merkten de lage productiekosten van de advertentie op in vergelijking met een typische Super Bowl-commercial. Een cryptocommentator vestigde de aandacht op de technische storing van Coinbase, maar prees de advertentie als slim en origineel:


Meerdere crypto-advertenties

De Coinbase-advertentie was niet de enige crypto-advertentie die werd uitgezonden. Rival FTX maakte ook zijn Super Bowl-debuut met een commercial met komiek Larry David, terwijl advertenties van Bud Light en Turbo Tax ook cryptocurrency vermeldden.

Bitcoin nieuws

Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?