Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Super Bowl-advertentie van Coinbase zorgt voor korte crash van de site

De gewaagde QR-code-advertentie van Coinbase leidde tot een gratis Bitcoin-promotie die zo populair was dat de site crashte.


Gewaagde advertentie

Coinbase zond tijdens de Super Bowl een commercial uit die uit niets anders bestond dan een QR-code die 60 seconden op het scherm zweefde.

De advertentie liet ook kort een Coinbase-URL zien. Deze link bracht bezoekers naar een website met een promotie voor $15 in gratis Bitcoin voor nieuwe klanten die zich de komende twee dagen aanmelden.

coinbase sb ad
Coinbase Bitcoin giveaway waar de QR-code van de Super Bowl-advertentie van het bedrijf naartoe leidde. Bron: Coinbase

De Coinbase-commercial bleek een succes, misschien zelfs iets te groot. Kort nadat de uitzending was uitgezonden, twitterden mensen dat de site en app van het bedrijf waren gecrasht.

De storing duurde niet lang, aangezien de site een paar minuten later alweer in de lucht was.

Ondertussen heeft de advertentie veel aandacht op sociale media gekregen. Een redacteur bij AdWeek merkte op dat het marketingteam van Coinbase er ongetwijfeld blij mee was:

Anderen merkten de lage productiekosten van de advertentie op in vergelijking met een typische Super Bowl-commercial. Een cryptocommentator vestigde de aandacht op de technische storing van Coinbase, maar prees de advertentie als slim en origineel:


Meerdere crypto-advertenties

De Coinbase-advertentie was niet de enige crypto-advertentie die werd uitgezonden. Rival FTX maakte ook zijn Super Bowl-debuut met een commercial met komiek Larry David, terwijl advertenties van Bud Light en Turbo Tax ook cryptocurrency vermeldden.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten