US Dollar ($)
Altcoin

Synthetix protocol wil de ‘geldprinter’ voorgoed uitzetten voor absolute schaarste

De oprichter van het Decentralized Finance protocol Synthetix, Kain Warwick, is voornemens om de geldprinters voor de SNX token voorgoed op non-actief te zetten. Die beslissing zou een einde maken aan de hoge rendementen op de token voor stakers en het totale aantal SNX begrenzen op 300 miljoen tokens.

Wat is het Synthetix protocol?

Het Synthetix protocol maakt het voor gebruikers mogelijk om een synthetische versie van cryptocurrency’s, traditionele financiële assets en grondstoffen op Ethereum te lanceren. Op 25 augustus verklaarde Kain Warwick dat de inflatie voor SNX bedoeld was om het netwerk een kickstart te geven. Volgens de oprichter van het protocol is dat op dit moment echter niet meer nodig en kunnen ze voldoende verdienen aan atomic swaps.

Synthetix haalt op dit moment veel omzet binnen als gevolg van 1inch en Curve die het platform gebruiken voor atomic swaps. In juni haalde Synthetix op dagelijkse basis 1 miljoen dollar aan transactiekosten binnen, wat viermaal hoger was dan de transactie-omzet voor Bitcoin miners op dat moment. Op het moment van schrijven is dat getal teruggevallen naar een gemiddelde van 158.857 dollar per dag, wat iets lager is dan het gemiddelde van Bitcoin van 222.651 dollar.

Rendement van 67 procent

Op het moment van schrijven ontvangen stakers op het Synthetix platform een rendement van 67 procent. 15 tot 20 procent van dat getal komt voort uit de transactiekosten die het platform binnenhaalt, terwijl het overige deel voortkomt uit de inflatie. Precies daar wil Kain Warwick nu een einde aan maken. Als je het vanuit dit oogpunt bekijkt lijkt hij een goed punt te hebben. Een rendement van 15 tot 20 procent op jaarbasis voor staking is op zichzelf al heel indrukwekkend.

Het lijkt erop dat het voorstel van Warwick het gaat halen, zo geeft hij zelf aan via Twitter. “Ik heb net een SIP voorstel ingediend om de SNX inflatie op 300 miljoen tokens te stoppen over 10 weken. Na enkele informele discussies vandaag lijkt het erop dat er een redelijke kans is om dat voorstel erdoor te krijgen”, aldus oprichter Kain Warwick. De formele discussies over het voorstel staan voor volgende week op het programma.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins