taiwan
Ethereum

Taiwan gebruikt Ethereum IPFS-technologie om Chinese cyberaanvallen tegen te gaan

Het Taiwanese ministerie van Digitale Zaken wil zijn cyberbeveiliging tegen cyberaanvallen van China en andere tegenstanders versterken en heeft de IPFS-technologie gebruikt om zijn infrastructuur te beschermen.

Betere beveiliging na wrijving met China

InterPlanetary File System (IPFS), ontworpen door Juan Benet in 2014, is een gedecentraliseerd peer-to-peer-netwerk. Hiermee kunnen gebruikers een back-up maken van bestanden en websites en deze opslaan door ze te hosten via een netwerk van knooppunten. Hierdoor worden gecentraliseerde storingspunten geëlimineerd en censuur omzeild.

Het nieuws van de IPFS-upgrade komt in de nasleep van het bezoek van de Amerikaanse voorzitter van het Huis Nancy Pelosi. Dit was het eerste bezoek van een hoge ambtenaar sinds 1997.

In een interview met het door de staat gerunde Central News Agency (CNA) op dinsdag, zei minister van Digitale Zaken Audrey Tang dat het ministerie het nieuwe project lanceerde op dezelfde dag dat China militaire oefeningen begon in de buurt van Taiwan.

Tot nu toe is het niet met succes aangevallen en het is nog geen seconde vastgelopen. Het maakt gebruik van een Web3-structuur die is gekoppeld aan de wereldwijde blockchain-gemeenschap en het wereldwijde Web2-backbone-netwerk.

Aldus Tang

“Als het kan worden gehackt, zal alles van Ethereum tot NFT’s worden verwijderd, wat onwaarschijnlijk is”, vervolgde Tang. Ze merkte apart op dat de technische partners van Taiwan Cloudflare omvatten, dat ook het Taiwanese sociale-mediaplatform Dcard ondersteunt.

Het idee om IPFS te gebruiken kwam nadat Rusland cyberaanvallen gebruikte om de Oekraïense infrastructuur aan te vallen. Volgens Tang bedroeg het aantal cyberaanvallen op Taiwanese regeringseenheden op dinsdag, voor en tijdens de komst van Pelosi, meer dan 15.000 gigabit. Dat is 23 keer hoger dan het vorige dagelijkse record.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC