Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Taproot, de grootste Bitcoin-upgrade sinds 2017, is live

De langverwachte upgrade van het Bitcoin (BTC)-netwerk is eindelijk hier. Het nieuwe protocol, met de naam Taproot, behoudt de privacy op de Bitcoin-blockchain door gecompliceerde transacties te versluieren. Het maakt ze tevens ook goedkoper en eenvoudiger om uit te voeren.


Al 7 jaar in ontwikkeling

De upgrade is maar liefst al zeven (7) jaar in de maak. Het combineert dan ook complexe transacties met eenvoudige transacties, zonder hiervoor de blockchain uit te breiden. 

Taproot doet dit door het huidige handtekeningprotocol van Bitcoin te vervangen door Schnorr-handtekeningen. Dit zijn snellere handtekeningen die de transactie-privacy van Bitcoin vergroten. Het maak het gemakkelijker om lichtgewicht smart contracts te implementeren.

Dit is goed voor Bitcoin. Het maakt transacties met meerdere handtekeningen, waarvoor meerdere ondertekenaars nodig zijn om een ​​transactie tegelijk goed te keuren, goedkoper en gemakkelijker uit te voeren. Door beter gebruik te maken van de beperkte ruimte van Bitcoin, wordt de blockchain ook schaalbaarder. 


Grootste upgrade sinds SegWit

Taproot is de belangrijkste upgrade naar Bitcoin sinds SegWit in 2017. SegWit loste een groot aantal bugs op en zorgde ervoor dat er meer transacties in elke block konden worden gestopt. Ook legde het de basis voor Layer 2-betaalkanalen, zoals Lightning.

De upgrade van vandaag betekent voorlopig een verandering achter de schermen. De mars naar vandaag werd afgetrapt toen Taproot in juni werd geactiveerd. Vervolgens heeft het netwerk een wachttijd ingesteld om alle nodes te upgraden naar de nieuwste versie van Bitcoin Core.

Maar zoals met alle dingen op Bitcoin, zijn de upgrades zinloos tenzij de gemeenschap er gebruik van maakt. Nu is het aan de ontwikkelaars om op Taproot voort te bouwen.

Bitcoin nieuws

Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt” Auteur Black Swan: “Bitcoin is gefaald ook als het $100K waard wordt”
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten