Nieuws, Ripple, Trending

Technische analyse Ripple (XRP)

Altcoins, Sommige bewegen flink maar de meesten vertonen veel zijwaartse actie. Zoals ik in het vorige artikel had geschreven zien we dat veel altcoins aan het wachten zijn op een move van bitcoin.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Altcoins hebben het zwaar

Op dit moment is het zo dat voor de meeste altcoins een beweging van bitcoin een slecht teken is. Mocht bitcoin stijgen zien we vaak de altcoins dalen. Vice versa is dat ook zo. Mocht bitcoin dalen, dan dalen altcoins ook vaak mee. Op wat uitzonderingen na natuurlijk Het is dus belangrijk dat wanneer je overweegt om een positie in te nemen, je goed kijkt of de trade wel rendabel is. Vandaar dat wij vaak in ons telegram kanaal (@newsbit_crypto) zeggen dat je moet wachten op de confirmatie.

Daar mee bedoelen wij dat je moet afwachten wat de trend gaat doen. Vandaar dat een zo gehete resistance into support flip erg handig is om te traden op dit moment. We kunnen dan namelijk constateren dat de bulls de overhand hebben en we short term in een uptrend zitten.


Analyse XRP (Ripple)

In deze analyse ik, Thijs, XRP/USDT. Ik ga met jullie kijken naar de hogere en uiteraard ook de lagere timeframes. Zoals jullie misschien al weten is het belangrijk om meerdere timeframes te bekijken. Zo is het in de theorie zo dat de hogere timeframes de lagere overtreffen. Vandaar dat wij ook altijd een top down analyse maken (van de hogere timeframes naar de lagere werken).


XRP analyse – Daily

We beginnen hiermee op de daily. We gaan kijken naar de candles en de supportzones. Waar kunnen we een support identificeren? Als ik nu mijn eerste blik werp op XRP vallen 2 dingen direct op.

1: we hebben een major support gebroken. (Gele blok)
2: we hebben een nieuwe low gemaakt. (Zie rode pijl)

Wat zeggen die twee dingen ons? Wat ons dat laat zien is dat er veel bears in het spel zijn. Deze gebroken support heeft ook al een bearish retest (rode pijl) gehad maar is daar niet doorheen gebroken. Dat is een bearish fenomeen, aangezien die rejection kan lijden tot het verder down gaan.

 
XRP – Daily

XRP analyse – 4hour

Als we naar een kleiner time frame gaan kijken (de 4 hour). Zien we dat we op dit moment 3 zones kunnen tekenen. De 1e is een resistance zone (gele blok en nummer 1 op de chart). De 2e is de bovenkant van de range en de 3e is de onderkant van de range.

Met de 2e en 3e derde geef ik de ruimte aan waar we nu in bewegen. 2 is een resistance en 3 is nu support. Op het lagere time frame kunnen we dus constateren dat we aan het rangen zijn tussen deze support en resistance levels.

Ook heb ik 2 pijlen staan. Deze wijzen de low en de lower low aan. Wat ik hier mee wil mee zeggen is dat dit plekken zijn die vaak nog een keertje opgezocht worden voordat we een trend reversal gaan zien. Het is dus mogelijk dat we eerst helemaal down gaan naar de rode pijl (0.24317) en dat we van uit daar up gaan en eventueel de vorige high gaan breken.

 
XRP – 4hour

XRP analyse – 1hour

Op de 1hour vallen ook een aantal dingen op.

1: Allereerst zie ik een bearpennant die we hebben gevormd de afgelopen dagen. Dit is een bearish patroon. Ook is deze nu bezig met het kiezen van een richting (uitbreken).

2: Een horizontal support die zojuist is gebroken.

Deze twee punten gecombineerd met elkaar is een vrij bearish signaal. Natuurlijk moeten we wel eventjes de candle close afwachten wat onze confirmatie gaat geven over welke richting we nu op gaan. Mochten we zo sluiten is de kans groot dat we short term down gaan. Deze move down zou dan kunnen gaan tot de $0.2603-$0.2562, $0.2539 en zelfs eventueel tot de lower low op $0.2431.

 
XRP – 1hour

Wat kan er gebeuren?

Na het doen van de top down analyse hebben we een mooi beeld van XRP en hoe hij er voor staat. Zoals ik hier boven al aangaf zie ik dat we aan het rangen zijn, wat bearish signs afgeven en we eventueel verder down kunnen gaan naar de vorige lows.

Het is daarom afwachten geblazen met XRP. We moeten eerst kijken wat we gaan doen in deze range. Mocht het nou zo zijn dat we aan de onderkant van de range support vinden, dan zou het zo maar kunnen dat we gaan stijgen en uit de range breken. Dat zou gaan betekenen dat we de major resistance en de vorige highs gaan testen.

Echter, het is ook zo dat wanneer we deze range naar beneden breken dan moeten we eerst een lange weg omhoog afleggen. De supportlevels die aanwezig zijn als we vanuit hier naar onder breken zijn de $0.2539 en de lower low op $0.2431.

Nogmaals: Het is nu dus eventjes wachten met traden op XRP. We kunnen nu namelijk geen mooie positie innemen. Echter is dit wel een mooie zone voor de long term bags! Wil je hier nou van op de hoogte blijven join dan even ons telegram kanaal @newsbit_crypto of bekijk ons YouTube kanaal voor video analyses en andere content!