Bitcoin Nieuws

Tekenen dat de Bitcoin-hashrate wegtrekt uit China

De Verenigde Staten (VS) vergroot langzamerhand zijn aandeel in de Bitcoin-hashrate ten opzichte van het aandeel van China.


Meerderheid nog steeds in China

Hoewel de meerderheid van de Bitcoin mining nog steeds in China is gevestigd, zijn er tekenen dat het verschuift. Chun Wang, de mede-oprichter van een van de grootste miningpools van de Bitcoin, F2Pool, meldde dat China in april 2020 minder dan de helft van de hash-rate vertegenwoordigde. Wang merkte op dat het de eerste keer was in zijn 8 jaar dat Chinese miners een minderheid van de hash-rate vertegenwoordigden. Wang:

“De verplaatsing is echt zichtbaar.”

Wang deelde de gegevens die op 22 april waren gepubliceerd door Barry Silbert van de Digital Currency Group. Hieruit bleek dat de in de VS gevestigde Bitcoin-miningpool, Foundry, in april was gestegen tot de top 5 grootste pools wereldwijd. Daarbij had het een aandeel van 7,6% in de hashrate.

“De Bitcoin-hashrate verschuift snel van China naar Noord-Amerika.”

Zo beweerde Silbert. De leidende pool blijft AntPool. Deze wordt beheerd door de Chinese mining hardware fabrikant Bitmain, met een aandeel van 18,6% van de totale hashrate.

De Universiteit van Cambridge berekende dat de Chinese dominantie in mining in april 2020 ongeveer 65% bedroeg. Gezien deze cijfers in januari 2021 schatte Miner Daily dat het Chinese aandeel begin dit jaar gedaald zou zijn tot 55%. De VS goed voor circa 11%.


Reden dat de hashrate China verlaat

China’s crypto mining verrichtingen zullen in de toekomst mogelijk strenger gereguleerd worden. Dit zou de uittocht van de hashrate in China verder kunnen aanwakkeren. China heeft onlangs ook het stroomverbruik van miners onderzocht in het licht van zijn eigen koolstofverplichtingen. Eind februari werd gemeld dat de autoriteiten van de Chinese regio Inner Mongolië hadden voorgesteld om alle lokale mining installaties te sluiten om het energieverbruik in de regio te verminderen. De regio is goed voor maar liefst 8% van de wereldwijde hashrate van het netwerk.

In een artikel op 5 mei zei Marty Bent, host van de Bitcoin podcasts, dat de bevindingen van F2Pool een bevestiging zijn van een trend in de mining wereld van de productie van de hashrate die meer geografisch verspreid wordt. Hij voegde eraan toe dat dit zou helpen om een deel van de “China control mining” FUD te verdrijven. Dit om het potentieel van de centrale overheid van het land om het netwerk aan te vallen te minimaliseren.

“Het is geweldig om gegevens uit Chinese pools te hebben die bewijzen dat het percentage van de totale hashrate productie binnen de grenzen van China verminderd.”

De FUD rond het energieverbruik en de milieu-impact van de Bitcoin kan ook afnemen. Dit kan gebeuren naarmate er meer mining activiteiten overschakelen op hernieuwbare energie. Vooral in de VS, waar strengere regels gelden. Volgens een Nasdaq-rapport van 4 mei is Texas een mekka geworden voor Bitcoin mining bedrijven. Dit vanwege de lage energiekosten en het feit dat het merendeel afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zonne-energie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten