Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Tencent dient patent in voor virtuele concerten binnen Metaverse

Naar verluidt heeft de Chinese technologieconglomeraat Tencent een patentaanvraag ingediend bij de Chinese ‘National Intellectual Property Administration. Het patent betreft virtuele concerten binnen de Metaverse.


Metaverse is populair in China

Waar de People’s Bank of China in november nog kwam met een krachtig standpunt tegen de Metaverse, lijken andere bedrijven in China hier een heel ander beeld van te hebben. Zo hebben naar verluidt inmiddels duizenden bedrijven meer dan 16.000 Metaverse-gerelateerde handelsmerkaanvragen ingediend.

Ook het bedrijf Tencent is nu de Metaverse-wereld ingedoken. Op de laatste dag van 2021 organiseerde Tencent zijn allereerste virtuele concert binnen de Metaverse. Dit was een nieuwjaarsviering met de naam ‘TMELAND’, waar naar verluidt circa 1.1 miljoen fans deel aan namen. Tencent heeft ook het in Los Angeles gevestigde geanimeerde concertbedrijf Wave overgenomen, dat motion-capture-technologie gebruikt om realistische virtuele concerten te creëren.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


China wellicht bezig met regelgeving

Het is nog niet zeker of de Metaverse-ambities van de Chinese multinational zullen worden beïnvloed door lokale toezichthouders. Sprekend op een nationale top over financiële veiligheid op 26 november van afgelopen jaar waarschuwde Gou Wenjun, directeur van de AML-eenheid bij de PBoC, voor de gevaren die samenhangen met de nieuwe trends van het crypto-ecosysteem, zoals NFT’s en de Metaverse. Hij beweerde dat deze digitale activa eenvoudig ingezet zouden kunnen worden voor illegale doeleinden, waaronder het witwassen van geld en belastingontduiking als ze niet worden gereguleerd.

Ook de officiële krant van de Chinese Communistische Partij heeft gemeld dat een eventuele regelgeving juist zou moeten worden aangemoedigd om voor innovatie te gaan. Verwacht wordt dat, alhoewel China hier nog niks officieel over bekend gemaakt heeft, dat er binnenkort een vorm van regelgeving bekend gemaakt zal gaan worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten