Stablecoin

Tencent: Facebook’s Libra kan AliPay & WeChat Pay harde klap geven

De Chinese internet reus Tencent ziet in dat het Libra-project van Facebook een harde klap kan geven aan AliPay & WeChat Pay. Tencent is het moederbedrijf achter onder andere WeChat.


Gewaagd en radicaal

Tencent noemt het Libra-project een gewaagd en radicaal idee in hun nieuwste whitepaper. Toch vinden zij het een idee dat verstandig en rationeel is voor het sociale media bedrijf Facebook.

Wanneer het Libra-project wordt toegestaan, zullen naar verwachting veel mensen hier gebruik van gaan maken. De verwachting is dat dit voornamelijk op plekken gebeurd waar er geen, of slechte, toegang is tot financiële basisstructuren.

Het heeft hiermee potentie om een hele grote groep mensen te helpen. Toch is het onwaarschijnlijk dat ze de al bestaande Chinese betalingsplatformen zullen gaan vervangen. Toch kunnen deze platformen wel worden bedreigd.


Leidende betalingsplatformen

AliPay en WeChat Pay zijn momenteel de twee leidende betalingsplatformen in China. Gezamenlijk bedienen zij meer dan 1 miljard actieve dagelijkse gebruikers, die een enorme hoeveelheid betalingen doorvoeren.

In de whitepaper wordt dan ook benoemd dat de lancering van de Libra het verloop van de wereldwijde expansie voor digitale betalingsbedrijven aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Juist voor de bedrijven die niet zijn aangesloten bij het Libra-consortium.