Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Tencent & ShareRing gaan digitaal blockchain ID-platform lanceren

Tencent Holdings, het op drie na grootste internetbedrijf wereldwijd, gaat samen met het blockchainbedrijf ShareRing een nieuw digitaal identificatiesysteem (ID-systeem) ontwikkelen waarmee internationale reizen gestroomlijnd kunnen worden.


Verbeteren efficiëntie internationale reizen

Naar verluidt zullen de cloudservices die aangeboden worden door Tencent gecombineerd met de gedistribueerde grootboektechnologie. Hierdoor kan een op de blockchain gebaseerd nieuw digitaal identiteitsbeheerplatform worden gecreëerd. Met een dergelijk platform kan vervolgens de reisindustrie eenvoudig worden gestroomlijnd.

Het platform kan namelijk ingezet worden om vluchten, hotelreserveringen, het verhuur van auto’s en een breed scala aan andere diensten verwerken. Dit zorgt ervoor dat de diverse systemen die momenteel ingezet worden kunnen worden teruggeschroefd naar 1 systeem. Dit scheelt zowel in de licentiekosten als de verwerkingstijd, wat bevorderend is voor de efficiëntie op ieder vliegveld.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Grenzen heropenen toerisme

Het systeem zou naar verluidt een grote bijdrage moeten leveren bij de heropening van grenzen voor toerisme. De focus ligt hierbij allereerst op Zuidoost-Azië, maar kan overal ter wereld ingezet worden. Hoe efficiënter deze grenzen weer heropend kunnen worden, des te kleiner de economische gevolgen van de wereldwijde covid-19-pandemie zullen zijn.

Met name de reis- en toerisme-industrie is enorm hard geraakt door deze pandemie. Wereldwijd wordt er een daling van tussen de 60% en 70% gezien in het reis- en toerisme-gedrag, als gevolg van het COVID-19-virus.


Blockchain systeem biedt enorme kansen

Naar verluidt zouden verschillende overheidsinstanties al interesse getoond hebben in het op de blockchain gebaseerde ID-platform.

De blockchain-technologie blijkt een enorm goede technologie te zijn voor digitale herkenningssystemen en ID-systemen. Dit vanwege de veilige opslag en beheer van digitale identiteiten. Gebruikers krijgen de volledige controle over al hun gegevens en wie welke gegevens in kan zien. Door dit met een erg veilige opslagmethode te combineren, biedt dit systeem enorme kansen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten