Crypto Mining Data Centre
Blockchain

TeraWulf betaalt schuld eerder af en richt zich op groei

Op 9 juli kondigde cryptominingbedrijf TeraWulf aan dat het zijn uitstaande schuld van $77,5 miljoen eerder dan verwacht heeft afbetaald. Volgens leidinggevenden van TeraWulf stelt deze schuldvermindering het bedrijf in staat zijn middelen beter te benutten en zich te concentreren op de inzet van mininginfrastructuur, in plaats van zich bezig te houden met lastige schuldenverplichtingen.

Aandeelhouderswaarde maximaliseren

Deze vervroegde aflossing past binnen de plannen van TeraWulf om de aandeelhouderswaarde te maximaliseren door middel van organische groeistrategieën. Chief Strategy Officer Kerri Langlais benadrukte dat het bedrijf niet streeft naar agressieve expansie via fusies en overnames. In plaats daarvan richt TeraWulf zich op het verbeteren van de winstmarges en operationele efficiëntie om duurzaam rendement voor de aandeelhouders te bieden.

In juni ontmoetten miningbestuurders van CleanSpark, Marathon Digital, Riot Platforms en TeraWulf de voormalige Amerikaanse president Trump om kwesties binnen de sector te bespreken. Slechts 24 uur later werd het Bitcoin Voter Project opgericht.

Het Bitcoin Voter Project is een non-profitorganisatie die kiezers voorlicht over Bitcoin. In tegenstelling tot een politiek actiecomité (PAC) kan het geen specifieke kandidaten steunen of partijdige campagneadvertenties plaatsen.

Economische situatie zorgpunt voor miningsector

De economische situatie na de halvering van de Bitcoin-bloksubsidie blijft een punt van zorg voor de miningsector. De hoge energiekosten voor het delven van Bitcoin, gecombineerd met de verminderde bloksubsidie, dreigen miningbedrijven te sluiten die niet kunnen concurreren in de post-halveringsomgeving.

Capitulatie van miners, waarbij sommigen hun bezittingen verkopen, hun activiteiten terugschroeven of zelfs volledig liquideren tijdens marktdalingen, lijkt nu plaats te vinden. Een recente daling van de Bitcoin-hashrate, de totale rekenkracht die het Bitcoin-netwerk veiligstelt, wijst hierop. Miners verminderen hun activiteiten of schakelen oude, verouderde miningapparatuur uit.

De daling van de hashrate ging echter gepaard met een overeenkomstige afname van de miningmoeilijkheid, waardoor de energiekosten voor miningbedrijven verlicht werden. Op 5 juli daalde de miningmoeilijkheid van het Bitcoin-netwerk tot 79,5 terahashes per seconde, het laagste niveau sinds maart 2024.

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen