Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon

Als het aan Polygon ligt moeten we Terra 2.0 snel vergeten en zou het voor de meeste projecten goed zijn om naar de Polygon blockchain te verhuizen.

Ryan Wyatt, de CEO van Polygon Studios, deelt via Twitter dat Polygon een miljoenenfonds heeft opgezet om Terra-ontwikkelaars van een helpende hand te voorzien. De eerste stap is de verhuizing van NFT-marktplaats OnePlanet van Terra naar Polygon.

De val van het Terra-ecosysteem

Tweeëneenhalve week geleden stortte het Terra-ecosysteem en de daaraan gekoppelde UST-stablecoin en de LUNA token op filmische wijze ineen. Het begon allemaal met het falen van de UST-stablecoin dat langzaam maar zeker de koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. De kans is meer dan aanwezig dat dit gebeurde door het onmogelijke hoge rendement van 20 procent dat gebruikers kregen voor het staken van UST via Anchor.

Zelfs de Luna Foundation Guard, een stichting met miljarden aan Bitcoin, kon het project er uiteindelijk niet meer bovenop krijgen. De niet zo stabiele stablecoin wist zijn koppeling met de dollar echter niet te herpakken en als gevolg daarvan viel ook de LUNA token van ongeveer 64 dollar naar een waarde van nul. In een kwestie van dagen was het project waar velen binnen de industrie zo lyrisch over waren totaal vernietigd.

Andere projecten ruiken bloed

Ryan Wyatt en de rest van zijn team roken bloed en zagen hun kans schoon om in het gat te springen dat Terra achterliet. NFT-marktplaats OnePlanet was de eerste prooi die de migratie naar Polygon maakte. Nu heeft het Polygon team met OnePlanet afgesproken om meer Terra-projecten naar Polygon te halen. Hierbij richt OnePlanet zich in het bijzonder op NFT-projecten die momenteel nog vastzitten in het Terra-ecosysteem.

Momenteel heeft het Polygon team verschillende fondsaanvragen van Terra-projecten in beraad en moet het belangrijke keuzes maken. In welke NFT- en DeFi-projecten binnen het Terra-ecosysteem zien ze wel toekomstmuziek voor hun eigen Polygon? Tot dusver zijn er volgens TechCrunch al meer dan 50 projecten van de Terra-blockchain die bij Polygon hebben aangeklopt. De belangstelling is er in ieder geval en de eerste stappen zijn gezet.

Altcoin nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten