Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Terra bereikt nieuwe ATH na nieuwe Bitcoin aankoop van $135 miljoen

Terra’s LUNA token heeft vandaag een nieuwe All Time High neergezet. Dit gebeurde nadat de CEO van het project had bevestigd dat het sinds januari meer dan $1 miljard aan Bitcoin had gekocht.


Waarom stijgt de LUNA prijs?

De LUNA prijs steeg vandaag met meer dan 10 procent en bereikte vanmiddag een recordhoogte van 106,14 dollar.

LUNA grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De koers is iets teruggezakt naar een prijs van 103,90 dollar. Daarmee staat de Terra koers nog altijd 10 procent hoger dan een dag geleden. LUNA heeft een marktkapitalisatie van $36,7 miljard en staat momenteel op de negende plaats in de cryptoranglijst.

LUNA is trouwens niet de enige munt van het crypto bedrijf Terra. Het bedrijf is namelijk ook eigenaar van een stablecoin genaamd TerraUSD. Hier zit meer dan $16 miljard aan waarde in.

De recente prijsstijging van LUNA heeft hoogstwaarschijnlijk betrekking op het nieuws dat de Luna Guard onlangs opnieuw $135 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht om de UST stablecoin te ondersteunen.


Wil jij LUNA verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Waarom koopt Terra zoveel Bitcoin?

Zoals gemeld door Bloomberg, vond de aankoop plaats in vier batches, waarbij Do Kwon, de oprichter en CEO van Terraform Labs, bevestigde dat het bedrijf sinds eind januari meer dan $1 miljard in Bitcoin had gekocht. Op het moment van schrijven bevat het Bitcoin-adres van LFG 27784,9 BTC of ongeveer $1,32 miljard.

In tegenstelling tot gecentraliseerde stablecoins zoals Tether (USDT), wordt TerraUSD niet ondersteund door dollars. Het is in plaats daarvan gekoppeld aan LUNA. Volgens Kwon zal een Bitcoin-reserve echter helpen het vermogen van UST om zijn dollarkoppeling te behouden.

“De reden waarom we bijzonder geïnteresseerd zijn in Bitcoin, is omdat we geloven dat [het] het sterkste digitale reservemiddel is”, vertelde Kwon eerder deze maand aan Bloomberg.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten