Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen

Meer dan 99,9% van de stemmen keurden het voorstel goed, waardoor het aanbod van Terra’s stablecoin UST met ongeveer 11% zal dalen.

UST vernietigen om de Terra-economie te herstellen

De stemming over Terra’s voorstel 1747 om 1,388 miljard UST stablecoins te verbranden, is geslaagd. Dit zal het aanbod van UST met ongeveer 11% verminderen van het totale aanbod van 11,28 miljard tokens, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Meer dan 99% van alle 154 miljoen stemmen steunde het voorstel. Minder dan 1% onthield zich van stemming en ongeveer 10.000 stemden tegen het voorstel.

Stemresultaten van het UST-voorstel – Bron: Terrastation

Het primaire doel achter het voorstel is om de schulden binnen de Terra-economie te verminderen en de dollarpeg van de stablecoin te helpen herstellen.

Van de in totaal 1,388 miljard UST die moet worden vernietigd, bevat de Terra-gemeenschapspool 1,017 miljard UST. De resterende 371 miljoen UST is afkomstig van de cross-chain bridge op Ethereum. Terra’s community pool-fondsen kunnen alleen worden gebruikt na succesvolle goedkeuring van de Terra-community.

“Als dit voorstel slaagt, wordt de 1.017.233.195 UST van de Community Pool naar de Community Core Burn-module gestuurd”, staat in het voorstel. “Bovendien zal de 371 miljoen cross-chain UST terug naar Terra worden overbrugd en vernietigd.”

Het voorstel stelde dat het verbranden van UST-tokens de peg-druk op de gecrashte algoritmische stablecoin zou helpen verlichten. De hoge beloning op on-chain swap spread (of arbitrage tussen UST en LUNA) is volgens het voorstel de belangrijkste oorzaak van de economische last voor het Terra-ecosysteem.

De huidige UST burn rate is te laag, waardoor het moeilijk is om de economische last van het ecosysteem weg te nemen. Vandaar de versnelde handmatige vernietiging, legde het voorstel uit.

De ineenstorting van Terra

Eerder deze maand verloor de ooit derde grootste stablecoin UST zijn dollarkoppeling. Het is daarna niet meer gelukt om te herstellen.

In tegenstelling tot populaire stablecoins zoals Tether’s USDT en Circle’s USDC, werd Terra’s algoritmische stablecoin niet ondersteund door activa. In plaats daarvan beheersten algoritmen en smart contracts de dollarkoppeling. Het algoritme dat UST op een dollarkoers hield, was een arbitragehandel tussen UST en het oorspronkelijke LUNA-token van het project.

Telkens wanneer UST onder zijn peg zakte, konden gebruikers de goedkopere UST kopen en ruilen met $1 aan LUNA Classic en vice versa.

Toen de Dollar-peg van UST snel daalde, werd dit mechanisme ongedaan gemaakt. Dit resulteerde in een snelle toename van de LUNA-voorraad, waardoor de waarde met 100% daalde. UST wordt momenteel verhandeld op $0,03. Dit is een daling van 97% ten opzichte van de dollarkoppeling.

Na de crash stelde Do Kwon, de medeoprichter en CEO van Terraform Labs, voor om een nieuwe blockchain te implementeren en de bestaande blockchain te hernoemen naar Terra Classic. Deze is onlangs goedgekeurd. De nieuwe iteratie van Terra zal geen algoritmische stablecoin bevatten.

Altcoin nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten