Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Terra koopt in week tijd 27.784 Bitcoin voor dekking stablecoin

De Luna Foundation Guard (LFG) heeft in één week tijd meer dan 27.784 Bitcoin ter waarde van 1,1 miljard dollar gekocht om een Bitcoin reserve op te bouwen. Deze enorme Bitcoin reserve dient om de TerraUSD (UST) stablecoin te ondersteunen.

De enorme koopdrift van LFG lijkt een belangrijke katalysator voor de koersexplosie die we momenteel zien bij Bitcoin. Interessant is dat we de acties van LFG tot in detail kunnen volgen op de blockchain, aangezien de wallet van de stichting is gevonden. Het lijkt erop dat MicroStrategy, Tesla en Block er een ware concurrent bij hebben.


LFG gaat MicroStrategy achterna

Eerder kondigde Do Kwon van LFG al grappend aan dat hij met zijn protocol de concurrentie met het MicroStrategy van Michael Saylor wil aangaan. MicroStrategy was in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf dat in grote hoeveelheden Bitcoin ging kopen. Daarna volgde onder andere het Tesla van Elon Musk en het Block van Jack Dorsey.

MicroStrategy heeft inmiddels al meer dan 120.000 Bitcoin op de balans staan, waardoor het LFG van Do Kwon nog een lange weg te gaan heeft. Als ze dit tempo volhouden, dan hoeft het echter niet lang te duren voordat ze dat aantal voorbijgaan.

Het lijkt er echter op dat Do Kwon daar wel een hoge prijs voor moet betalen, want er zijn steeds minder Bitcoin beschikbaar op de markt. Als de eerste 27.784 Bitcoin al voor deze stijgingen zorgt, dan gaat het nog een hele klus worden om 100.000 extra Bitcoin te kopen om MicroStrategy in te halen.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Do Kwon wil voor 10 miljard dollar aan Bitcoin

Do Kwon windt echter geen doekjes om zijn doelen. De ambitieuze oprichter van Terra en LFG wil voor tenminste 10 miljard dollar aan Bitcoin bezitten om de waarde van de UST te dekken. De UST is een stablecoin op het Terra protocol die als een digitaal equivalent van de dollar functioneert.

Interessant aan de UST is dat deze niet daadwerkelijk door dollars wordt gedekt, maar door digitale assets. Vanuit de markt zijn er daarom veel vraagtekens met betrekking tot de houdbaarheid van de dekking. Die twijfels wil Do Kwon wegnemen door voor tenminste 10 miljard dollar aan Bitcoin achter de hand te hebben.

Mocht de koers van de UST in gevaar komen, dan kunnen holders van de munt altijd bij de LFG terecht om hun UST voor Bitcoin in te ruilen. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat het vertrouwen in de munt groot genoeg is om de dekking in stand te houden. Het beloven dus een aantal interessante weken tot maanden te worden voor Bitcoin en Terra.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten