Altcoin Nieuws

Terra koopt voor $100 miljoen aan Avalanche tokens

Dat Terra heel veel Bitcoins koopt wisten we al, maar vandaag blijkt dat het bedrijf ook voor een enorm bedrag aan Avalanche (AVAX) tokens heeft gekocht.


De LFG koopt voor $100 miljoen aan AVAX

De Luna Foundation Guard (LFG), de organisatie die ervoor zorgt dat de stablecoins van Terra gedekt worden, heeft aangekondigd dat het voor $100 miljoen aan AVAX-token zal kopen. Deze aankoop volgt op de aankoop van meer dan een miljard dollar aan Bitcoins. Het doel van LFG is om een reserve te creëren die haar stablecoins helpt hun koppelingen aan fiat-valuta’s te behouden.

Terra ondersteunt gedecentraliseerde applicaties (dApps), net als Ethereum of Solana. De structuur van het netwerk is echter uniek. LUNA werkt samen met Terra’ algoritmische stablecoins. Wanneer iemand TerraUSD wil creëren, moeten ze de equivalente waarde van LUNA vernietigen en vice versa.

Hoewel de stablecoin door middel van abritrage heel strak rond de $1 blijft liggen, is het niet gegarandeerd dat dit altijd het geval zal zijn. Zo verloor een stablecoin ondersteund door WAVES, deze week de koppeling met de dollar. De waarde daalde op een gegeven moment zelfs tot $0,68.

Om dit te voorkomen is de Luna Foundation Guard van plan om enorme hoeveelheden niet gecorreleerde cryptocurrencies op te kopen en op te slaan. Deze reserve zorgt ervoor dat de stablecoin wel de koppeling aan de dollar kan blijven houden. Hoewel veel mensen dachten dat Terra dit wou doen door alleen Bitcoins te kopen, blijkt nu dat dat zeker niet waar is. Het bedrijf is van plan ook andere cryptomunten in hun reserves te bewaren.

“Door de basis van niet-gecorreleerde activa te diversifiëren naar grote activa zoals BTC en AVAX, biedt de UST Reserve een robuustere activapool om zich te verdedigen tegen volatiliteit en de druk op de open-marktarbitrageprikkels van het Terra-protocol te verlichten”.


De Avalanche koers reageert positief

De aankondiging van Terra om voor $100 miljoen aan Avalanche tokens te kopen is goed nieuws voor AVAX investeerders. Ten eerste laat de aankoop zien dat de LFG vindt dat AVAX een goede en betrouwbare cryptomunt is met veel potentie. Ten tweede zorgt de grote aankoop ervoor dat de prijs stijgt. Op het moment van schrijven ligt de Avalanche koers rond de $87,55. Dat is zo’n 3 procent hoger dan een dag geleden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten