Terra luna
Altcoin

Terra oprichter Do Kwon komt met herstelplan voor Terra en LUNA

Na twee dagen van stilte heeft Do Kwon, de oprichter en leider van Terra, een herstelplan de wereld ingeslingerd. Hiermee hoopt Do Kwon de community in leven te houden en token-houders te compenseren voor de gruwelijke verliezen die ze de afgelopen dagen leden. Het hele debacle heeft in totaal voor miljarden dollars aan vermogen doen verdampen. De UST-stablecoin is praktisch overleden en de LUNA token kruipt steeds dichter naar de nul.

Het plan van Do Kwon

Op het Terra onderzoeksforum schreef Do Kwon gisteren over zijn plan om Terra nieuw leven in te blazen. “De Terra-gemeenschap moet de blockchain herconstitueren om de gemeenschap en het ecosysteem van ontwikkelaars in leven te houden”, aldus Do Kwon. De gevallen leider van het project reageerde met zijn voorstel op een groep mensen die over de mogelijkheid discussieerden om de Terra-blockchain te forken.

Dat wil zeggen dat ze een eigen versie van de blockchain opzetten om alles net op een andere manier te regelen. Do Kwon stelde voor dat de validators van de blockchain het netwerk resetten en het maximale aantal tokens naar 1 miljard terugbrengt. Om die tokens daarna te verdelen over LUNA- en UST-holders en een community-pool om toekomstige development te financieren.

In het voorstel van Do Kwon gaan 40 procent van de tokens naar LUNA-tokenhouders die de asset hadden voordat het hele drama begon, 40 procent naar UST-tokenhouders, 10 procent naar LUNA tokenhouders die de asset in bezit hadden op het moment dat de blockchain ermee ophield en de laatste 10 procent naar de ontwikkelingspool.

UST nooit meer terug naar 1 dollar

Over de UST-stablecoin is Do Kwon momenteel niet zo optimistisch meer. Het is volgens de oprichter van het project onmogelijk om de stablecoin ooit nog terug te brengen naar 1 dollar. “Zelfs als we de koppeling weten te herstellen, dan hebben we niet meer het krachtige ecosysteem van LUNA tokenhouders om dat vol te houden”, aldus Do Kwon over zijn gefaalde stablecoin project.

Begin april maakte LUNA nog een all-time high met een market cap van meer dan 41 miljard dollar. Wat dat betreft is het onvoorstelbaar dat al die ‘waarde’ op dit moment compleet verdampt is. Hetzelfde geldt voor de UST stablecoin van Terra die op de top een market cap van 19 miljard dollar had. Zo zie je maar dat het geen goed idee is om al je eieren in één mandje te bewaren.

Altcoin nieuws

Dit zijn de 3 best presterende cryptomunten van het moment
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Tether brengt dollar en goudmunten naar Telegram
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85