Terra, luna
Terra Classic

Terra-oprichter Do Kwon: “Sam Bankman-Fried dumpte 1 miljard dollar aan TerraUSD

Het lijkt erop dat de twee grootste oplichters van 2022 met elkaar in gevecht gaan. Terra-oprichter Do Kwon beschuldigt Sam Bankman-Fried van een bewuste aanval op zijn stablecoin. Volgens Do Kwon dumpte Sam Bankman-Fried voor 1 miljard dollar aan TerraUSD (UST) en miljarden dollars aan Bitcoin om UST omver te werpen.

Onderzoek in vroege fase

Hoewel het onderzoek zich nog in een vroege fase begeeft, zijn het interessante geruchten. Volgens een artikel van de New York Times, zou Sam Bankman-Fried mogelijk een rol gespeeld hebben in de implosie van Terra. “Amerikaanse aanklagers in Manhattan onderzoeken de mogelijkheid dat Meneer Bankman-Fried de koersen van twee gekoppelde cryptocurrency’s beïnvloedde (TerraUSD en Luna)”, zo begint het artikel.

“Dit zou hij gedaan hebben om zijn eigen entiteiten te bevoordelen, waaronder FTX en Alameda Research, een hedgefonds waarvan hij mede-oprichter en mede-eigenaar was”, aldus The New York Times op basis van anonieme bronnen met kennis van zaken.

Do Kwon heeft het idee dat er een kern van waarheid in zit, zo blijkt uit zijn tweet in reactie op het artikel. Volgens de Zuid-Koreaan kreeg FTX of Alameda Research een lening van 1 miljard UST via Genesis. Die gebruikt het vervolgens om de koppeling van UST met de Amerikaanse dollar aan te vallen. Op hetzelfde moment zou Alameda voor miljarden dollars aan Bitcoin geleend hebben van Voyager om die op de markt te dumpen en de reserves van LFG te verzwakken.

Niet de eerste keer

Overigens was dit niet de eerste aanval van Alameda op UST. Do Kwon roept dat het in februari 2021 ook al het vuren opende richting UST. Destijds dumpte het 500 miljoen dollar aan UST op de markt. “Wat in duisternis is gedaan, komt altijd aan het licht”, aldus Do Kwon. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Terra er nog iets aan heeft als dit bewezen wordt.

Feit is dat de boel bij Terra niet stabiel genoeg was om dit soort klappen op te vangen, wat betekent dat het protocol niet werkte. Nu zou het Sam Bankman-Fried geweest zijn, maar op een later moment in de toekomst had het een andere partij kunnen zijn.

Opvallend is dat dit ook niet de enige aanval van Sam Bankman-Fried op een stablecoin was. Tijdens de implosie van FTX probeerde Alameda ook Tether (USDT) omver te werpen. Het opende gigantische shortposities op de stablecoin, waarna USDT even de koppeling met de Amerikaanse dollar verloor. Die koppeling werd echter snel weer herpakt.

Altcoin nieuws

Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen