Altcoin Nieuws, Stablecoin Nieuws

Terra prijs stort ineen na poging om stablecoin te redden

De Terra (LUNA) prijs is gisteren volledig ingestort en daalde in de afgelopen 24 uur met meer dan 50%. Dit gebeurde nadat de UST stablecoin zijn koppeling met de dollar verloor.

Bitcoin prijs crasht even tot onder de $30k

Terra raakte in zwaar weer door de enorme crypto crash die de afgelopen week plaatsvond. De Bitcoin koers daalde gisteren zelfs voor het eerst in tien maanden tijd tot onder de $30.000. Volgens gegevens van Tradingview daalde de BTC prijs tot een dieptepunt van $29.733. Dit is de eerste keer sinds sinds juli 2021 dat de Bitcoin onder de $30.000 zakt.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

UST stablecoin verliest zijn koppeling met de dollar

Zoals we hierboven al aangaven bracht de crypto crash van deze week Terra’s stablecoin genaamd TerraUSD (UST) flink in de problemen. De token werd volop verkocht waardoor Terra zijn gigantische reservers van $750 miljoen Bitcoin moest gebruiken om de koppeling met de dollar te houden.

De eerste maatregelen om de koppeling met de dollar te houden bleken echter onvoldoende. De UST-prijs zakte naar een dieptepunt van $0,67. Dat is een zeer slecht teken voor een munt die eigenlijk altijd 1 dollar waard zou moeten zijn.

UST
UST prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Een volledige ineenstorting van Terra

Geruchten over een volledige ineenstorting van Terra verspreidden zich snel op sociale media. Desalniettemin bleef de mede-oprichter van het bedrijf, genaamd Do Kwon, kalm. De oprichter moest echter wel een enorm aantal Bitcoins liquideren om de stablecoin te redden.

Gegevens van monitoringbron BitInfoCharts bevestigden de enorme verkopen. Het saldo van de de Luna Foundation Guard ging van 70.000 Bitcoin, (ter waarde van $2,23 miljard), naar 0 Bitcoin.

De Luna Foundation Guard vertelde wel dat ze niet alle Bitcoin hebbe verkocht en beloofde de gemeenschap op de hoogte te brengen van de huidige situatie.

De Luna Foundation Guard liquideert al haar BTC – Bron: BitInfoChart

De problemen voor Terra’s stablecoin zijn echter is nog steeds niet helemaal verholpen, aangezien UST nog altijd niet zijn koppeling met de dollar terug heeft gevorderd. De prijs van 1 UST ligt nu namelijk rond de $0,89. Terra’s LUNA token is gedaald tot een bedrag van $32, nadat het in 24 uur tijd meer dan 50% in waarde verloor.

Terra (LUNA) prijs 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Bitcoin houdt stand

De Bitcoin slaagde er desalniettemin in om zich enigszins te herstellen van zijn eigen ineenstorting. De prijs van 1 BTC token ligt op het moment van schrijven rond de $31.500. Voor nu lijkt het psychologische ondersteuningsniveau van $30.000 dus stand te houden.

Altcoin nieuws

FTX Token in vrije val nadat Binance de stekker uit een mogelijke overname trekt
Dogecoin koers daalt terwijl Twitter de ontwikkeling van crypto wallet pauzeert
Terra-oprichter Do Kwon schijnt in Europa te zijn nadat hij Singapore ontvlucht is
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten