Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

Terra stoot Ethereum 2.0 van de tweede plek

Terra’s crypto token LUNA presteert de afgelopen dage uitermate goed, ondanks de marktvolatiliteit van de afgelopen tijd.


Luna op weg naar nieuwe records

De sterke prestaties betekenen dat de prijs wellicht spoedig een nieuwe All Time High neer gaat zetten. Op het moment van schrijven kost 1 LUNA token rond de $92. Dat is nog maar een paar dollar verwijderd van de ATH van $99 die het op 25 december 2021 bereikte.

Door de recente prijs stijging is Terra nu het op een na grootste Proof-of-Stake (PoS) netwerk. Het is nu zelfs groter dan Ethereum 2.0.

Het is dan ook niet gek dat Terra steeds meer naar voren wordt geschoven als de grote concurrent van Ethereum. Dit komt mede door een groeiende vraag voor DeFi-protocollen. Terra blijft voor nu nog wel tweede achter Ethereum in termen van de totale waarde vergrendeld (TVL), die momenteel op $23,7 miljard staat.

In de afgelopen week heeft LUNA winsten geregistreerd van 77% en is daarmee het meest gestegen van alle top tien crypto munten. Het is nu de op zeven na grootste crypto valuta, groter dan onder andere Solana (SOL), Cardano (ADA) en Avalanche (AVAX).

LUNA grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Wil jij Terra verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Waarom stijgt de Terra koers zo snel?

Vorige week kondigde de Luna Foundation Guard (LFG) een over-the-counter verkoop aan van de LUNA munt. De Luna Foundation zei dat dit fonds zal gaan naar “het opzetten van een in Bitcoin Forex Reserve voor UST”.

”Hoewel de acceptatie van UST als een consistent stablecoin door marktvolatiliteit dit al zou moeten weerleggen, kan een gedecentraliseerde reserve een extra mogelijkheid bieden om de koppeling in samentrekkende cycli te behouden die de reflexiviteit van het systeem vermindert.”

Aldus de LFG

Terra is een van de snelst groeiende Layer-1-protocollen in termen van adoptie. Dit is terug te zien in de prijs van zijn eigen crypto valuta, LUNA.

Het Terra ecosysteem host momenteel 13 DeFi-protocollen. Een groot aantal DeFi-protocollen zal dit jaar het Terra ecosysteem betreden. Bovendien is het burning mechanisme van Terra’s stablecoin UST ook deels vertantwoordelijk voor de stijging van de prijs van LUNA.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten